10 Vragen aan… Björn Koreman

In deze rubriek stellen we bekende en minder bekende hardlopers tien vragen over hun geliefde sport.

Björn Koreman is 27 jaar en fanatiek hardloper. Vijf jaar geleden gooide hij zijn leven drastisch om, van roker en drinker naar een leven waarin hij zijn best doet om zo hard mogelijk te lopen. Via Instagram kun je zijn hardloopervaringen, wedstrijden en trainingen volgen. Hij laat zien dat er met de juiste instelling heel veel mogelijk is!

1. Waarom ben je gaan hardlopen?

In eerste instantie omdat mijn vader een hardloopwedstrijd ging lopen en ik wilde mee. Ik ging alleen mee voor de wedstrijden en had het virus nog niet te pakken, maar toen bleek dat ik steeds sneller werd, vond ik het steeds leuker worden.

2. Wat vind je het mooiste aan hardlopen?

Lekker naar buiten gaan en als ik het druk heb, mijn gedachten kunnen laten gaan en de hectiek van het dagelijks leven achter me laten.

3. Op welke loopprestatie ben je het meest trots?

De halve marathon in Breda in een tijd van 1:06:27, 4e van Nederland achter Butter, De Vries en Zwama.

4. Hoe pep je jezelf op als je geen zin hebt om te trainen?

Ik ga nooit omdat ik geen zin heb. Er moet echt iets aan de hand zijn als ik niet ga. Als ik een training oversla, kan ik hem niet meer inhalen. Ik heb erge last van prestatiedrang. Als ik het niet doe, word ik er ook niet beter van.

5. Wat is je persoonlijke loopdoel voor 2019?

De halve marathon op 1:05 en 10 km onder de 30 minuten.

6. Heb je één of meerdere hardlooprituelen?

Na elke training drink ik een blikje Doubdle 07.

7. Waarom is hardlopen volgens jou zo populair?

Het is heel laagdrempelig. In principe kan iedereen met een paar hardloopschoenen deze sport beoefenen.

8. Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?

Ik eet altijd witbrood voor een wedstrijd en doe een hele lange warming-up van ongeveer 8 km. Dat doe ik pas sinds een paar maanden. 8 km warm met de laatste kilometer op wedstrijdtempo, dat werkt goed voor mij.

9. Waar beleef je het meeste plezier aan als je hardloopt?

Als ik echt harde tempo’s kan lopen en dat voelt goed, daar word ik blij van of lange duurlopen waar je de vrijheid krijgt om niet op afstand en tijd te hoeven letten.

10. Wat is je favoriete loopevenement?

De Bredase Singelloop.

Volg Björn op Instagram: https://www.instagram.com/bjornkoreman/of via zijn website: http://www.bjornkoreman.nl

Foto: Eagle Fotografie