Fréderique test de ASICS Gel-Cumulus 24: ‘Ik ben fan!’

Onlangs lanceerde ASICS de GEL-CUMULUS™ 24, een hardloopschoen die optimaal comfort biedt voor lopers die dagelijks een lange afstand afleggen. Hardloopster Fréderique Dilg uit Amsterdam reviewde de schoen voor Keep-on-Running.nl. “Het rennen ervaar ik al na één keer als licht en soepel. Ik ben fan!”

De nieuwste schoen in de roemrijke Gel-Cumulus-serie is voorzien van FF BLAST™-demping. Dit is een nieuwe ASICS-technologie die de schoen ongeveer 24 gram lichter¹ maakt dan zijn voorganger, terwijl iedere stap voor een gedempte landing en energieke afzet zorgt.

De schoenen zijn licht en de bovenkant is zacht, waardoor de schoen goed ademt.

Meteen enthousiast

Tijdens de pandemie toen het werk vooral ook thuiswerken werd, ontdekte Fréderique de kracht en ontspanning van hardlopen. “Ik vind het heerlijk om na mijn werkdag een rondje te rennen. Even de dag van je aflopen, heerlijk. Dit doe ik voornamelijk in de stad, maar af en toe ook in het bos. Tot mijn grote vreugde mocht ik voor Keep-on-Running.nl de ASICS Gel-Cumulus 24 uitproberen en ik was meteen enthousiast.”

De schoenen zijn licht en de bovenkant is zacht, waardoor de schoen goed ademt. 

“De levering was supersnel: ik had ze de eerstvolgende dag al in huis. De schoenen zijn licht en de bovenkant is zacht, waardoor de schoen goed ademt. Door de dikke randen en de zachte bovenkant is geen sprake van frictie en is het vrijwel onmogelijk om blaren te krijgen. De ‘foam’-zool zorgt voor een goede ondersteuning van mijn voeten en een fijne demping tijdens het rennen op zowel harde als zachte ondergronden.”

“Het rennen ervaar ik al na één keer als licht en soepel. Wat een fijne hardloopschoenen. Ik ben fan!”

De Gel-Cumulus 24 is voorzien van foam onder de voet en een verbeterde pasvorm bij de hiel

Technische specs

De nieuwe ASICS LITE™ Outsole die de nieuwe schoen bevat is sterk en licht van gewicht, wat de weerstand tegen wrijving vermindert en voor een sneller looppatroon zorgt.

Om het comfort te verbeteren, is de onderkant van de schoen voorzien van foam onder de voet en een verbeterde pasvorm bij de hiel, wat leidt tot een soepeler gevoel. In combinatie met de jacquard mesh in het bovenwerk zorgt dit voor meer ademend vermogen, waardoor de voet tijdens het hardlopen koeler blijft.

De GEL-CUMULUS™ 24 schoen heeft een vernieuwd ontwerp, waarbij het silhouet van zowel het bovenwerk als de tussenzool zijn aangepast om de schoen een levendige en strakkere look te geven.

Verkoopinformatie

De GEL-CUMULUS™ 24 hardloopschoen is verkrijgbaar in dames- en herenmaten bij ASICS, online stores en gespecialiseerde hardloopwinkels. De adviesprijs van de GEL-CUMULUS™ 24 is € 140,00.

1) Vergelijking gebaseerd op schoenmaat US heren 9.