Two Rivers Marathon Zaltbommel

De Two Rivers Marathon is een marathon in hartje Nederland. De route gaat door de Bommelerwaard met 42 kilometer over de prachtige dijken van de Waal en de Maas. Op 6 februari 2022 is de zevende editie!

Voorbereiding op het seizoen

De Two Rivers Marathon is ook het kleine broertje van de Two Oceans Marathon die met Pasen in Kaapstad wordt gelopen. De Two Rivers Marathon kun je zien als de ideale voorbereiding op deze wereldberoemde race. Two Rivers Marathon vindt jaarlijks plaats in de eerste week van februari en is uniek vanwege zijn sfeer. Gemoedelijk, persoonlijk en gezellig. Dit wordt bijzonder door de deelnemers gewaardeerd. De bier en braai na de finish zijn legendarisch!

Waal en Maas

Het start- en finishgebied van de marathon bevindt zich in de fraaie binnenstad van Zaltbommel. Daartussenin ruim 40 kilometer over de dijken langs de Waal en de Maas. Het grootste deel van de route heb je deze rivieren ook daadwerkelijk aan je zijde.

Omgevingsinformatie

De Bommelerwaard heeft genoeg moois om aan jouw marathon een extra dag te plakken. De prachtige binnenstad van Zaltbommel met de Maartenskerk, het Maarten van Rossum museum en alle winkels en horeca. Bezoek de kastelen van Loevenstein en Ammersoyen en verken de prachtige uiterwaarden bij Hurwenen, het Munnikenland en de Zandmeren.

Foto: Gijs van Tuijl

Facebook

Instagram

Mei Maand Marathon Maand, Appelscha

Dit event vindt plaats van 1 t/m 31 mei 2021.

NN Mission Marathon Hamburg

Op 11 april a.s. starten honderd elitelopers, onder wie zeven Nederlanders*, op de NN Mission Marathon Hamburg, de enige grote marathon dit voorjaar. De inzet: de olympische limiet (2:11.30) en een ticket voor de marathon in Tokio komende zomer. Onder de deelnemers ook de olympisch kampioen en wereldrecordhouder (2:01.39), Eliud Kipchoge.

In totaal mogen er drie Nederlandse atleten starten in Tokio. Abdi Nageeye is al zo goed als zeker van de Spelen, hij liep 2:06.17 en is Nederlands recordhouder. Bart van Nunen liep 2:10.16, Björn Koreman 2:11.07 en Frank Futselaars 2:11.30(!).

*Dit zijn: Björn Koreman, Mohammed Ali, Roy Hoornweg, Frank Futselaar, Benjamin de Haan, Jill Holterman, Bo Hummels.

 

Bernisse Marathon Zuidland

TCS Amsterdam Marathon

Dit jaar is de 46ste editie van de TCS Amsterdam Marathon op zondag 16 oktober 2022. Kies voor de TCS Marathon, de Mizuno Halve Marathon of de TCS 8 km en finish in het roemrijke Olympische Stadion! Op zaterdag 15 oktober zijn de City Walk en Good Morning City Run.

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 november 2021!

Helsingborg Marathon

Den Haag Strandmarathon

Egyptian Marathon Luxor

D-day Landings Marathon

D-day Landings Marathon

Voor West-Europa is de invasie in Normandië hét beslissende moment van de Tweede Wereldoorlog. D-day wordt jaarlijks groots herdacht. In de week na 6 juni vindt al meer dan 30 jaar Les Courants de la Liberté plaats. Het hoogtepunt is de D-day Landings Marathon op zondag, met start op het strand en finish in Caen.

Lauwersmeer Marathon

De eerste editie van de Lauwersmeer Marathon was een succes, dus dit jaar nummer 2. Met als start en finish plaats Lauwersoog wordt een ronde door Groningen en Friesland om het Nationaal Park Lauwersmeer gelopen.