adidas Outdoor kiest voor Megmeister

adidas Outdoor en Megmeister gaan samenwerken in de ontwikkeling van hoogwaardige, duurzame en milieuvriendelijke base layers. Zij hebben een nieuwe naadloze onderlaag ontwikkeld die niet alleen de hoeveelheid afval vermindert die tijdens het fabricageproces ontstaat, maar die aan het einde van de levensduur ook voor 96% biologisch afbreekbaar is.

Supergroen

“adidas is een innovatief, internationaal merk en we zijn erg verheugd met deze samenwerking”, vertellen de oprichters van Megmeister, Jos en Vanessa Ruiterman. “Onze beide merken zijn pioniers op hun gebied en belangrijke aanjagers van innovatie in de textielindustrie, vooral als het gaat om duurzaamheid. We zijn ervan overtuigd dat we samen de grenzen van innovatieve, functionele en duurzame kledingstukken naar een nieuw ‘supergroen’ niveau kunnen tillen, terwijl we onze missie om de standaard te zijn voor de toekomst kunnen voortzetten.”

Centraal in de samenwerking staat de introductie van de DRYNAMO™ Wool Eco Long Sleeve Crew Base Layer, waarin de rijke ervaring van adidas in de Outdoor-sector wordt gecombineerd met de expertise van Megmeister op het gebied van kledingontwerp en het creëren van de meest geavanceerde garentechnologieën. De DRYNAMO™ Wool Eco LS Crew Base Layer is gemaakt met de toonaangevende DRYNAMO™-technologie van Megmeister en laat zien dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van prestaties. De comfortabele pasvorm heeft slim geplaatste ventilatiezones die zorgen voor goede regulering en een ademend vermogen in een lichtgewicht naadloze stof.

Win-winsituatie

“Bij adidas Outdoor zijn we gefocust op het verder brengen van productduurzaamheid en door samen te werken met toonaangevende merken als Megmeister hopen we een katalysator te zijn voor verandering in de industrie. Door een high-performance product aan te bieden met duurzame productie als kern zijn we klaar voor de bewuste consument en bieden we wat zij nodig hebben: innovatieve en duurzame producten die presteren voor een grote verscheidenheid aan buitensporten.” – adidas Global Vice President van Product, Markus Kleber.

We proberen beide de impact van de kledingindustrie op onze planeet te verminderen en tegelijkertijd de ervaring voor de consument te verbeteren.

“Een samenwerking tussen Megmeister en adidas is een win-win situatie voor beide merken, maar vooral ook voor het milieu,” aldus Vanessa Ruiterman. “We proberen beide de impact van de kledingindustrie op onze planeet te verminderen en tegelijkertijd de ervaring voor de consument te verbeteren. Wij geloven niet dat je technische prestaties moet inleveren voor duurzaamheid – met inspanning en experimenteren kun je de grenzen van beide verleggen. Deze samenwerking stelt ons in staat om het beste van beide merken te combineren ten voordele van onze klanten.”

De DRYNAMO™ Wool Eco Long Sleeve Crew Base Layer ligt in het najaar van 2021 in de winkel

adidas.com/outdoor 

#adidasOutdoor

@adidasterrex

@fiveten_official


www.Megmeister.com

#MegmeisterSport

@Megmeistersport

@megmeister