Alle ogen gericht op de Halve van Nijkerk

Zaterdag 21 april vond alweer de vierde editie van de Halve van Nijkerk plaats. Met een temperatuur van 26 graden beloofde het voor de deelnemers een warme run te worden. Met overvolle terrassen en muzikale gezelligheid was het weer een waar hardloopfeest. Meer dan 120 supervrijwilligers maakten dit evenement mede mogelijk.

Geweldige route

In totaal zijn er meer dan 1100 deelnemers uit heel Nederland aan de start verschenen. Er waren verschillende afstanden te lopen. Van twee afstanden op de Kidsrun tot aan de Halve Marathon. Het start- en finishgebied lagen wederom weer in het historische centrum van Nijkerk. Met een zeer afwisselend parcours door de stad Nijkerk en de prachtige buitengebieden van Hoevelaken en Nijkerkerveen, konden de lopers genieten van een geweldige route.

Om 17.15u klonk het eerste startschot en ging de eerste MTH Kidsrun van start. Gevolgd door de Univé 5km. Om 18.30u klonk het startschot van de Bouw Logistics Halve Marathon en Rabobank 10km. Fransua Woldemariam was de uiteindelijke winnaar van de Halve Marathon, met een mooie tijd van 1:19:30.

Oogfonds

Dit jaar was het Oogfonds voor het eerst verbonden als goede doel aan de Halve van Nijkerk. Steeds meer mensen in Nederland worden slechtziend of blind door een oogziekte. Het Oogfonds wil deze groei stoppen en de maatschappij toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. De Halve van Nijkerk draagt hier ook aan bij. Er is meer dan € 1.000,- ingezameld voor onderzoek.

De deelnemers wisten zich gelukkig goed voor te bereiden op de warmte, waardoor iedereen na het lopen nog heerlijk kon nagenieten. Door het warme weer, zaten de terrassen nog tot laat vol en werd iedereen getrakteerd op een optreden van Mathijs Weterman. Het was een fantastisch evenement die door alle partners, sponsoren en vrijwilligers zo succesvol is geworden. Op naar de jubileumeditie in 2019: 5 jaar Halve van Nijkerk!

Kijk voor meer informatie op Halve van Nijkerk.