ALS Runners liepen NY

“We zijn inmiddels ruim een week terug uit de Big Apple met ons ALS Runners Team. Het was een mooi avontuur, waarbij ik nog veel meer respect heb gekregen voor de andere deelnemers. Hun persoonlijke verhalen, hun betrokkenheid en ook enorme bescheidenheid.” Teamcaptain Eddie Wassink vertelt het verhaal.

Verhalen en ideeën uitwisselen

We zijn dit jaar gestart met een klein groepje van vijf ALS Runners dat heeft deelgenomen aan de New York City Marathon. Ook hebben we op een avond het team ALS Runners uit de Verenigde Staten ontmoet en verhalen en ideeën uitgewisseld.

Meet & Greet van ALS Runners

We wisten niet precies wat we moesten verwachten van deze avond, maar we werden warm onthaald en hebben uitgebreid met elkaar gesproken. Een aantal van hen komt in 2020 naar Nederland om hier aan de Amsterdam City Swim of Amsterdam Marathon deel te nemen. Tijdens de marathon diverse ‘boksen’ uitgedeeld met ALS-lopers die mij hebben ingehaald… 😉 Eén van de Amerikanen was zo gecharmeerd van onze teamkleding, dat hij het jasje van één van de deelneemsters heeft overgekocht voor $ 200. Dat heeft zij direct weer gestort op haar account!

De magie van Brooklyn Bridge

De opbrengst

De teller van ons team staat inmiddels op ruim € 24.000. Onze Nederlandse Amerikaan heeft al $ 2.000 toegezegd gekregen, dus de teller zal nog verder oplopen… Al met al een zeer mooi resultaat voor de pilot-editie! Ik wil jullie enorm bedanken voor jullie support en bijdragen! Hierdoor heb ik me vooral kunnen focussen op het begeleiden van de groep en natuurlijk ook op de trainingskilometers in de laatste drie maanden.

New York 2020: ga je mee?

We willen in 2020 graag wederom met een groot team (25 tot 40 lopers) naar New York. Het belooft een bijzondere editie te worden, namelijk de 50e. Staat de New York City Marathon op jouw bucketlist, durf je de uitdaging aan te gaan? Je kunt het namelijk echt!!

Ons aanbod…

Wij hebben vanuit de ALS Runners via TUI arrangementen gereserveerd voor 2020. Deze boek en betaal je zelf (en kun je aanpassen als je wilt). We hebben hiervoor een zeer scherpe prijs bedongen! Verder bieden we je een gratis begeleidingstraject aan van acht trainingen en deelname aan 2 tot 3 evenementen in Nederland ter voorbereiding op New York. De trainingen worden allemaal afgesloten met een gezonde sportlunch. Tevens ontvang je een ALS kledingset bestaande uit een runningshirt met jouw naam, een polo-shirt en een supergaaf jack. Tussen de trainingen en evenementen door kun je altijd contact houden met onze trainers en fysio. Zij maken ook (indien gewenst) een persoonlijk trainingsschema voor jou, of je nu binnen de 3 uur wilt finishen of boven de 6 uur. Iedereen gaat voor zijn of haar eigen prestatie!

…jouw tegenprestatie

We vragen je als tegenprestatie om gelden te werven voor ALS. Dat is gewoonweg nodig, omdat onderzoeken niet vanuit de overheid worden gefinancierd en hulpmiddelen niet of te laat kunnen worden geleverd aan ALS-patiënten vanuit de WMO. Zaken die vanzelfsprekend lijken, kunnen alleen worden gerealiseerd door donaties en acties zoals ALS Runners. Het lijkt soms moeilijker dan het is en ook hierbij zullen wij je helpen. Er zijn diverse mogelijkheden en in samenspraak kun je bepalen wat het beste bij jou past! 
De combinatie met jouw eigen avontuur, prestatie, belevenis maakt dat je dit nooit meer zult vergeten. Dat kan ik echt vanuit eigen ervaring vertellen!

Het bewijs voor thuis…

Interesse?

We willen graag een team samenstellen van ten minste 25 lopers die met ons mee willen. Heb je interesse of weet je mensen die de 50e editie van New York willen lopen? Stuur mij dan s.v.p. een berichtje! We gaan een vrijblijvende informatiebijeenkomst plannen, waarbij we alles zullen toelichten en je alle vragen kunt stellen! Wil je hiervoor sowieso een uitnodiging ontvangen, of weet je geïnteresseerden? Stuur mij dan ook een berichtje! Dat kan naar e.wassink@we-link.nl of info@alsrunners.nl.

Kijk ook op https://www.alsrunners.nl. Voor meer informatie over de ziekte ALS verwijzen we naar de Stichting ALS Nederland.