Op de rol: Amgen Singelloop Breda

Komende zondag is de 34ste editie van de Amgen Singelloop Breda. Het grootste ééndaagse evenement van Breda kent al jaren een groeiend aantal deelnemers en toeschouwers.

Dit jaar verwacht de organisatie rond de 19.000 lopers en circa 85.000 bezoekers. Daarnaast zullen wederom ruim 35 orkesten, bands en dj’s zorgen voor muzikaal vertier voor lopers en supporters.

IAAF Bronze Label 2019

Het evenement én de stad Breda timmeren stevig aan de weg: voor de eerste keer draagt de Singelloop het ‘IAAF Bronze Label’. Met dit prestigieuze label van de wereldatletiekfederatie IAAF schaart Breda zich in een wereldwijd gezelschap van 150 toonaangevende wegwedstrijden. Naast de marathons van Amsterdam en Rotterdam en de Dam tot Dam Loop is de Bredase Singelloop het vierde hardloopevenement op de weg in Nederland met zo’n IAAF-label.

Het plezier van lopen

Er is keuze voor 5, 10 en 21,1 kilometer. De kleintjes ervaren het plezier van lopen tijdens de afsluitende familieloop en ook dit jaar verschijnen er weer een aantal wheelers aan de start. Iedereen kiest zijn eigen prestatie en samen maken we de Bredase Singelloop tot een uniek evenement!

Sterk deelnemersveld

Op de halve marathon start een uitermate sterk, breed en daarmee interessant deelnemersveld. Wordt het parkoersrecord van Nicolas Korir met 59:50 verbeterd? Gaan ‘we’ voor de tweede keer onder het uur? Gaat het parkoersrecord bij de vrouwen aan diggelen en verdwijnt de 1:08:40 van Rose Chelimo (2014) uit de boeken? Op zondag 6 oktober worden deze vragen beantwoord.

Programma-onderdelen

  • 2,6 kilometer Rollwithus Wheeler prestatietocht
  • 5 kilometer Kasparov prestatieloop en Van Iersel Luchtman Advocaten Businessrun
  • 10 kilometer Aartsen fruit & vegetables prestatieloop en Van Iersel Luchtman Advocaten Businessrun
  • Run2Day halve marathon wedstrijd, DRV halve marathon prestatieloop en de Van Iersel Luchtman Advocaten Businessrun halve marathon
  • Red Band Familieloop (1,8 of 3,2 km)

Inschrijven

De voor-inschrijvingen zijn gesloten, maar je kunt nog deelnemen aan deze 34ste editie op zondag 6 oktober a.s. Download het inschrijfformulier of meld je zaterdag 5 oktober tussen 12.00 en 15.00 uur of zondag 6 oktober vanaf 09:00 uur in het Stadskantoor.