Anoek test ASICS Gel Cumulus 23

ASICS introduceerde een tijdje terug de nieuwste update in de iconische Gel Cumulus-reeks, de Gel Cumulus 23. Met Flytefoam-tussenzool en 3D Space Construction-technologie belooft de schoen een soepeler en meer gedempte run. Als altijd geldt: ‘the proof of the pudding is in the eating’. Of in deze context beter: ‘in the running’. We vonden Anoek Vincent bereid de schoenen te reviewen. Dit zijn haar bevindingen.

Blij verrast

“Bij het openen van de doos was ik meteen al blij verrast met het uiterlijk van de schoenen: een mooie zwarte schoen met stoere kleuraccenten in oranje en grijs in een patroon dat mij aan tijgerstrepen deed denken. Ik pakte ze uit de doos en het viel me meteen op hoe licht de schoenen waren. Toen ik ze aantrok, sloot het bovenwerk mooi om mijn voeten en voorin had ik voldoende ruimte. De veters waren lang genoeg om ook het ‘laatste gaatje’ te kunnen gebruiken, voor de speciale hardlopersveterstrikmethode. De eerste stappen voelden soepel en zacht, hoewel nieuwe schoenen toch altijd even ingelopen moeten worden. Dat besloot ik te doen met een duurloopje van 14 kilometer.

Soepele pas

Ik ging meteen lekker van start: een soepele pas, het afwikkelen van de voet naar teen ging heel natuurlijk en de afzet voelde fijn door de goede grip. Dat geeft met name bij nat en glad weer een beetje extra vertrouwen. In het begin hoorde ik het geluid van de landing wel op het asfalt, maar na een tijdje vergat ik dat ik nieuwe schoenen aanhad en genoot ik van mijn run. Ook de Nesciobrug liep ik zonder problemen op, dankzij het lichte gewicht en de goede grip van de schoenen. Naar beneden kon ik lekker snelheid maken en profiteerde ik van de goede demping en schokabsorptie.

Na een tijdje vergat ik dat ik nieuwe schoenen aanhad en genoot ik van mijn run.

Superlicht

Conclusie na afloop van de testrun: de schoenen zien er niet alleen supermooi uit, maar lopen ook nog eens erg lekker. Ze zijn superlicht en bieden een goede demping, waardoor ze ook geschikt zijn voor langere duurlopen. Het bovenwerk van mesh sluit heerlijk om de voet, maar voor de winter (ik liep bij een temperatuur rond het vriespunt) vind ik het wel erg dun. Ik had de eerste kilometers best koude voeten! Een laatste punt dat me opviel aan deze schoenen is de flexibiliteit. Ze voelen helemaal niet stug aan, waardoor je ze ook makkelijk in de sportschool zou kunnen dragen of gewoon lekker casual als sneaker.”

Tekst en foto’s: Anoek Vincent

Verkoopinformatie

De ASICS Gel Cumulus 23 is in dames- en herenuitvoering verkrijgbaar bij (online) hardloopspeciaalzaken of direct via asics.com. De adviesprijs is € 140.