Het comfort van de ASICS Gel-Kayano 28

Onlangs lanceerde ASICS de Gel-Kayano 28, al meer dan een kwart eeuw geliefd onder hardlopers en nu verbeterd door de toevoeging van FF BLAST-demping. Volgens het persbericht zorgt de low-profile hielstructuur ‘voor een efficiënte teenafzet, een stabiele run en uitstekend comfort’. Lopen is geloven: onze redacteur en hardloper Irene Kriele nam de proef op de som en doet verslag of deze beloften ook worden waargemaakt.

Ze zitten echt supercomfortabel en lopen als een soort slofjes

“Enkele weken terug kreeg ik de ASICS Gel-Kayano 28 om uit te proberen. Toen ik de doos opende was ik aangenaam verrast. Deze schoenen zien er superfraai uit! Mooie kleur om direct verliefd op te worden. Ik gaf maat 40 door, omdat ik deze van andere loopschoenen ook heb, maar ik denk dat een maatje groter wel handiger zou zijn geweest.”

FF BLAST-demping

Demping

“Ik ben een recreatieve hardloper. Ik loop momenteel ca. 3 x per week. Afwisselend interval en duurloop, meestal zo rond 8-12 km. Ik heb de schoenen een aantal keren geprobeerd. Ik merkte direct de demping in de schoen, je zakt er wat in weg. Wat het wel comfortabel maakt, maar mij gevoelsmatig ook wel wat beperkte in mijn snelheid. Met een duurlooptempo was dat geen probleem en voelde het goed. Als ik wat sneller ging was het wat minder prettig en gaf het wat lichte pijn op mijn scheenbeen. Maar misschien is dat ook wennen als je normaal minder dempende schoenen gewend bent. En het is een pronatieschoen, terwijl ik die niet specifiek nodig heb.”

ASICS Gel-Kayano 28 (male)

“De bovenkant van de schoen is aangenaam ademend, ze voelen dan ook niet warm aan je voeten. Fijne stof. En ook de veters blijven goed zitten. De leest is wat breder naar mijn idee, dus als je een wat bredere voet hebt is dat prettig. De schoen is ook aangenaam licht van gewicht.”

Conclusie

“De Gel-Kayano 28 is echt een prima hardloopschoen. Ik ken mensen van mijn loopgroep die enorm enthousiast zijn over de Gel-Kayano schoenen. Voor mij zijn het niet de schoenen waar mijn eerste voorkeur naar uit zou gaan, alhoewel qua uiterlijk ik ze direct zou uitkiezen! De schoenen zijn overigens ook kort door mijn dochter uitgeprobeerd en die was er erg enthousiast over, dus de schoenen worden zeker verder gebruikt. Ze heeft net ook een iets kleinere maat, dus helemaal perfect: ze loopt ermee weg.

Veel dank dat ik deze hardloopschoenen heb mogen proberen.”

Irene Kriele

Verkoopinformatie

De ASICS Gel-Kayano™ 28 is verkrijgbaar bij hardloopspeciaalzaken. Adviesprijs € 180. Ga voor meer informatie naar asics.com.