ASICS introduceert Mind Uplifter™ tool

Ben je benieuwd wat de impact van bewegen op je geest is? Met de Mind Uplifter™ tool, die ASICS deze week wereldwijd introduceert, kun je nu met eigen ogen zien wat bewegen met je doet. Doe mee en steun de Mind Foundation, die zich inzet voor geestelijke gezondheid.

Meten is weten

Samen met haar partner Atletiekunie nodigt ASICS zo veel mogelijk mensen uit te gaan hardlopen en via de tool bij te houden wat voor positief effect dit heeft op de geest. Wat houdt de tool nu precies in? Door een combinatie van gezichtsscantechnologie en zelfrapportage kun je de impact van sportbeoefening op tien emotionele en cognitieve parameters (zoals vertrouwen, positiviteit, kalmte, focus) meten om vast te kunnen stellen welke impact sporten heeft op je denken en voelen. Doelstelling is een miljoen mensen te laten deelnemen aan de tool.

Wereldwijd onderzoek

De gedeelde ‘Mind Uplifts’ worden gebruikt voor een live wereldwijd onderzoek, waarbij individuele Mind Uplifts van over de hele wereld worden vastgelegd en visueel worden omgezet in een dynamische en interactieve World Uplift Map. Deze kaart kwantificeert de positieve impact van sport op de collectieve stemming van steden, landen en de wereld in zijn geheel. Zo komen we meer te weten over de relatie tussen beweging en geest op wereldschaal, en de kracht van sport om de mindset wereldwijd te verheffen, kracht bij te zetten.

Een miljoen minds in beweging

ASICS nodigt mensen over de hele wereld uit om de opbeurende kracht van sport te ervaren en een van de miljoen deelnemers van de Mind Uplifter™ tool te worden. Het project is gestart op Global Running Day 2021, waarbij ASICS hardlopers en andere sporters overal ter wereld uitdaagt om de Mind Uplifter™ tool te gebruiken om hun mentale welzijn vóór en na het hardlopen vast te leggen en hun resultaten te delen op sociale media met #UpliftingMinds. 

Met elke Mind Uplift die wordt gedeeld met #UpliftingMinds doet ASICS een donatie voor de mental health charity Mind, die diensten verleent aan mensen met geestelijke gezondheidsproblemen. ASICS organiseert daarnaast het hele jaar door Uplifting Minds-evenementen om sporters te enthousiasmeren om te zien wat de kracht van alle sporten is op de geest, te beginnen met de 10 kilometer run van Londen op 25 juli 2021.

Bekijk hier een video over Uplifting Minds

Doe je ook mee?

Om mee te doen en deel te nemen aan ‘s werelds eerste live onderzoek naar de impact van beweging op de geest: 

  1. Ga naar https://minduplifter.asics.com om je Mind Uplift vast te leggen.
  2. Scan je gezicht om je emotionele toestand te lezen.
  3. Beantwoord wetenschappelijk ontwikkelde vragen om je hersenfunctie te meten.
  4. Beweeg ten minste 20 minuten om je geest te stimuleren.
  5. Herhaal stap twee en drie.
  6. Zie jouw Mind Uplift resultaten en deel ze op social media met  #UpliftingMinds
  7. Zie hoe jouw resultaten bijdragen aan de World Uplift Map (vanaf 1 juli).

Ga naar https://minduplifter.asics.com voor meer informatie over de missie van ASICS om één miljoen ‘minds’ te laten bewegen.

Bekijk hier hoe de tool werkt