ASICS lanceert EVORIDE™

ASICS onthulde deze week de nieuwste toevoeging aan zijn energiebesparende serie: de EVORIDE ™. De lichtste en meest betaalbare schoen in de reeks en een vervolg op de lancering van de zeer succesvolle METARIDE ™ en GLIDERIDE ™ schoenen. De schoen weegt slechts 9 oz (ongeveer 250 gram) en is vanaf 7 februari wereldwijd verkrijgbaar. 

GUIDESOLE ™-technologie

Net als de andere schoenen in de ASICS-energiebesparende familie, beschikt EVORIDE ™ over de kenmerkende en innovatieve GUIDESOLE ™ -technologie. Een ergonomische, nauwkeurig gevormde gebogen zool die de  beweging in het enkelgewricht beperkt, het gebied waar de meeste energie wordt verbruikt.

Ontworpen voor neutrale hardlopers

De EVORIDE ™ is ontworpen voor neutrale hardlopers en biedt een teenveer die een rollend gevoel geeft voor een moeiteloze voorwaartse beweging. Met een matige zoolkromming in vergelijking met de vorige twee schoenen in de familie, biedt EVORIDE ™ meer keuze voor hardlopers met verschillende hardloopstijlen en behoeften die willen profiteren van de GUIDESOLE ™ -technologie. Ondertussen zorgt een zachte middenzool, bestaande uit één stuk, voor  volledig grondcontact en daardoor  een soepele afwikkeling van hiel naar teen. Tot slot zorgt de super AHAR ™ -rubber onder de hiel voor extra duurzaamheid.

Lichtgewicht, maar uitstekend

Ondanks zijn lichtgewicht ontwerp, levert  de nieuwe EVORIDE ™ absoluut niets in aan comfort. De FLYTEFOAM ™ Propel-middenzool biedt uitstekende demping en een zacht, responsief gevoel onder de voet. Dit terwijl het multi-directionele stretch mesh bovenmateriaal het ademend vermogen verbetert en zich aanpast aan de vorm van de voet van de drager voor een uitstekende pasvorm.

ASICS EVORIDE ™

Kenichi Harano, Executive Officer en Senior General Manager bij ASICS Institute of Sport Science: “Na het succes van METARIDE ™ en GLIDERIDE ™ wilden we dezelfde combinatie van energie-efficiëntie, demping en duurzaamheid aan nog meer hardlopers bieden. Als het lichtste en goedkoopste lid van onze energiebesparende familie, is EVORIDE ™ de perfecte partner voor zowel snelle, tempotraining als lange afstanden, waardoor hardlopers hun eigen grenzen van snelheid en uithoudingsvermogen verleggen als nooit tevoren. ”

EVORIDE ™ is vanaf 7 februari 2020 beschikbaar in ASICS-winkels, online winkels en gespecialiseerde winkels wereldwijd. Ga naar ASICS.com voor meer informatie.