ASICS lanceert Novablast 2

De Novablast die ASICS vorig jaar voor het eerst lanceerde, mocht rekenen op een warm onthaal in de hardloopgemeenschap. De responsieve Novablast 2 gaat nog een stapje verder in veerkracht en stabilisatie.

Hoogtepunten

Het reactievermogen van deze schoenen is te danken aan het FF BLAST-foam in de zool, dat een zachte landing genereert, gevolgd door een responsieve rebound waardoor je met elke stap omhoog wordt gestuwd. 

Om de NOVABLAST 2 nog verder te verbeteren, zijn in de buitenzool inkepingen aangebracht die zijn geïnspireerd op een trampoline. Hierdoor wordt extra compressie mogelijk gemaakt, voor een meer responsieve bounce back bij het afzetten van de tenen.

Ook hebben de ontwikkelaars de breedte van de schoen in het midden van de voet vergroot en asymmetrische ondersnijdingen aangebracht in de geometrie van de tussenzool, die in combinatie met een nieuwe TPU- hielstabilisator zorgen voor een meer gebalanceerde pas en de bounceness van de schoen. 

  • Nóg meer veerkracht met een schoen die responsief aanvoelt en opvalt door zijn looks.
  • Een revolutionaire nieuwe hielstabilisator resulteert in een schoen die voor een nóg soepelere run zorgt.

Deze veranderingen maken de NOVABLAST 2 een geschikte keuze voor die kortere, meer energieke runs waarvoor lopers graag gebruikmaken van een responsieve schoen die de veerkracht en het plezier van het hardlopen verbetert. 

De Novablast 2 is verkrijgbaar in hardloopspeciaalzaken en kost € 140. Ga voor meer informatie over de producten naar asics.com.