ASICS lanceert Women’s Sunrise Programma

Afgelopen maandag, Internationale Vrouwendag, lanceerde ASICS het Women’s Sunrise Programma.  Het programma is volledig gericht op vrouwen, met onderwerpen als mentale druk, prestatiedruk en hoe je balans kunt vinden in de maandelijkse cyclus. Verschillende experts en atleten komen met eenvoudige, doeltreffende tips om lichaam en geest in balans te brengen.

Balans vinden door beweging 

Het ASICS Women’s Sunrise Programma richt zich op specifieke stressfactoren en combineert advies en oefeningen van ASICS-atleten en diverse experts uit heel Europa. ASICS-atlete Eboni Usoro-Brown en Sarah Lahti delen samen met hormooncoach Rabea Kieß hun ervaringen en geven advies over hoe je beweging kunt gebruiken om de mentale druk te verlichten, de druk om te presteren aan te kunnen en de vrouwelijke cyclus in evenwicht te brengen. 

“Ik kwam op een moeilijk moment in mijn leven toen ik mijn achillespees blesseerde en een operatie nodig had. Tijdens mijn herstel werd het me heel duidelijk dat balans belangrijk is voor herstel en succes op de lange termijn. Op momenten als deze realiseerde ik me hoezeer de juiste beweging op het juiste moment zowel mijn lichaam als mijn geest kan oplichten. Ik denk dat dit voor iedereen geldt.”

Sarah Lahti, Olympisch atlete, Zweeds recordhouder halve marathon en Europees zilveren medaillewinnares op de 10.000 meter.

ASICS atleten en diverse experts in heel Europa hosten live ASICS Sunrise Sessions op social media na de lancering van het ASICS Women’s Sunrise Programma. De lokale experts en atleten nodigen vrouwen uit om te gaan bewegen en daarmee balans te brengen in lichaam en geest aan het begin van de dag tijdens zonsopgang.

Women’s (Sunrise) Sessions in Nederland

Morning Movement with Lienke | @deargoodmorning | 8-9H
Dance Class with Sabou | @sabou___ | 9-10H

ASICS Women’s Collection voor ‘movement of mind’

Het sportmerk lanceert gelijktijdig de nieuwe damescollectie, de ASICS Sakura collectie. Deze collectie is vanaf 1 maart verkrijgbaar, met schoenen en kleding die ontworpen zijn om vrouwen comfort en balans te bieden. De Sakura-collectie is geïnspireerd door de sereniteit van de natuur en is speciaal ontworpen om vrouwen via beweging te ondersteunen op hun weg naar a sound mind in a sound body, waar ASICS voor staat.  

ASICS DYNABLAST™

De collectie bestaat uit kwalitatieve hardlooptops en -tights, een veelzijdige tennisoutfit en bijpassende schoenen. De hardloopschoenen in de lijn omvatten de zeer responsieve DYNABLAST™ schoen, de comfortabele GEL-NIMBUS™ 23 schoen en de energiebesparende GLIDERIDE™ 2 schoen. De SOLUTION SPEED™ FF 2 tennisschoen en COURT SPEED™ FF tennisschoen zijn gemaakt voor liefhebbers van de welbekende balsport.

De nieuwe ASICS Women’s collectie is beschikbaar via https://www.asics.com/nl/nl-nl/sakura-pack/c/as88000004/

De video tutorials* zijn beschikbaar vanaf 8 maart: Eboni Usoro-BrownSarah LahtiRabea Kieß.