Run the world: ASICS World Ekiden 2020

ASICS presenteert vandaag de ASICS World Ekiden 2020. De ultieme uitdaging waarbij teams van maximaal zes deelnemers van over de hele wereld virtueel samenkomen om een marathon te voltooien.

Zes etappes, zes renners

Geïnspireerd door een eeuwenoude Japanse hardlooptraditie, wordt de race opgesplitst in zes etappes van verschillende afstanden die door maximaal zes renners gelopen worden. Hierdoor is de Ekiden perfect voor hardlopers van alle niveaus en ervaringen.

Lopen met een doel

De ASICS World Ekiden 2020 is in het leven geroepen om hardlopers te motiveren door ze een doel te geven. Uit onafhankelijk onderzoek* blijkt namelijk dat 42% van de regelmatige sporters het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven zonder hardloopdoel. 74% van de ondervraagden vindt sport of lichaamsbeweging leuker wanneer er samen met vrienden of teamgenoten wordt gespeeld.

De deelnemers moeten zelfs een eigen digitale tasuki – een smalle stoffen band die in de traditionele Japanse Ekidens wordt gebruikt – aan elkaar doorgeven aan het einde van elke afstand.

Race Roster | Runkeeper

De ASICS World Ekiden 2020 vindt plaats op een nieuw race-platform dat gebruik maakt van zowel Race Roster als Runkeeper. De deelnemers zullen de spanning, verbinding en motivatie van de teamcompetitie ervaren, hoe ver ze ook van elkaar verwijderd zijn. Dit varieert van het volgen van je teamvoortgang op je Apple Watch, Garmin of Fitbit-apparaat, tot het plaatsen van je eigen voortgang op live online klassementen en het genieten van op maat gemaakte muziekbelevingen tijdens de race. 

Mensen samenbrengen

De lancering van de ASICS World Ekiden 2020 is een direct antwoord op ASICS’ onderzoek naar de steeds veranderende behoeften van hardlopers en sportfans over de hele wereld. Naast het missen van een doel en de mogelijkheid om met vrienden of teamgenoten te spelen, onthult het onderzoek, dat direct na het begin van de pandemie van start ging, dat tweederde (67%) toegeeft dat ze de kans missen om te concurreren met anderen. Meer dan de helft (50%) van de teamspelers beweert zelfs dat hun geestelijk welzijn negatief wordt beïnvloed door het feit dat ze geen contact hebben met hun teamgenoten. 

Via de ASICS World Ekiden 2020 wil ASICS daarom mensen helpen hun banden met elkaar te versterken, te kunnen genieten van de mentale en fysieke voordelen van teamcompetitie en hun collectieve liefde voor sport en lichaamsbeweging weer op gang te brengen met een gezamenlijk doel.

Voor iedereen

De ASICS World Ekiden 2020 staat open voor iedereen, met afstanden die voor alle niveau hardlopers aantrekkelijk zijn. Om deel te nemen, kun je je inschrijven vanaf 1 oktober, via Runkeeper of de ASICS-hub. Deelnemen is gratis. De teams moeten hun estafetteloop voltooien tussen 11 en 22 november 2020.

Voor deskundig advies, trainingsplannen en het laatste nieuws en informatie over de ASICS World Ekiden 2020, volg #ASICSWorldEkiden of bezoek http://asics.com/mk/asics-world-ekiden