ASICS World Ekiden 2021 voor Right To Play

Op zoek naar een mooie sportuitdaging samen met je hardloopvrienden? ASICS heeft de oplossing. Na de succesvolle eerste editie vorig jaar nodigt het sportmerk iedereen opnieuw uit om samen te bewegen tijdens de ASICS World Ekiden 2021 en zo de positieve effecten van bewegen op de mind te ervaren.

Met je deelname steun je Right To Play, de organisatie die wereldwijd actief is om door de kracht van spelen het leven van kinderen te verbeteren. ASICS pleit al meer dan 70 jaar voor de positieve impact van sport op het lichaam en de geest. ASICS heeft als missie om miljoenen mensen te inspireren en ondersteunen om meer te bewegen voor een betere mentale well-being. 

Run together, uplift the world

ASICS nodigt teams van maximaal zes personen uit om samen de  ASICS World Ekiden 2021 te rennen. De Ekiden – van origine een Japanse estafetteloop – is een virtuele estafetteloop die is ontworpen voor renners van alle niveaus om samen in beweging te komen voor lichaam en geest. Getraind, ongetraind, topatleet, ervaren loper of starter.

Anouk Vetter, Nederlands topatlete en Olympisch medaillewinnares, is ambassadrice van de Ekiden. De wedstrijd bestaat uit zes delen van verschillende afstanden (drie van 5 km, twee van 10 km en één van 7,2 km), waarbij teams een digitale tasuki – een smalle stoffen strook die wordt gebruikt bij de traditionele Ekiden – doorgeven terwijl ze samen een virtuele marathon lopen.

Anouk Vetter, Olympisch medaillewinnares:

“De Ekiden is een estafette voor iedereen. Doordat je zelf kunt bepalen wanneer je je eigen afstand loopt én ook de afstanden onder maximaal zes personen kunt verdelen, is het een hele flexibele run en dat maakt de Ekiden zo leuk.”

Na het succes van het eerste Ekiden evenement van vorig jaar, dat meer dan 56.000 mensen uit 179 verschillende landen bijeenbracht, roept ASICS hardlopers van over de hele wereld opnieuw op om zich te verenigen en  samen met hun team de Ekiden te lopen van 10 tot 22 november 2021. Dit als onderdeel van de missie van ASICS om de wereld via sport te verbeteren in 2021 en daarna.

Dit jaar zamelt iedereen die zich in Europa inschrijft om deel te nemen aan de ASICS World Ekiden automatisch geld in voor organisaties  die opkomen voor het versterken van de mentale gezondheid. In Nederland is dit Right To Play. Right To Play is een internationale organisatie die de kracht van sport en spelen inzet om wereldwijd het leven van kinderen te verbeteren die opgroeien in de meest uitdagende omstandigheden. Voor iedere deelnemer aan de Ekiden doneert ASICS 2 euro aan de organisatie.

Run together, Uplift Retford 

In de aanloop naar World Mental Health Day heeft ASICS, samen met steun van de organisatie Mind, de Britse stad Retford veranderd in “Upliftford”. Dit experiment toont de impact van beweging op de stemming van een gehele stad, met inwoners die een mentale verbetering van tot wel 27% registreerden. Bekijk de officiële video van het evenement.

It’s time to move your mind

Of je nu traint voor de Ekiden of een andere favoriete sport beoefent, ASICS moedigt iedereen aan om in beweging te komen en bij te dragen aan het wereldwijde onderzoek naar de impact van lichaamsbeweging op de mentale gezondheid. Om deel te nemen aan de research, hoeven mensen alleen maar hun gemoedstoestand voor en na het sporten vast te leggen via de Mind Uplifter™ tool. Alle resultaten worden vervolgens toegevoegd aan de World Uplift Map en kunnen live over de hele wereld worden gevolgd. 

Hoe neem je deel aan de ASICS World Ekiden 2021?

Gratis inschrijven

Stel een team van maximaal zes lopers samen, nomineer een teamcaptain en schrijf je vanaf 4 oktober gratis in via de ASICS Runkeeper-app of via het One ASICS-lidmaatschap programma.

Train & track

Samenwerken is de sleutel tot succes bij de Ekiden estafette. De ASICS Runkeeper-app zal je helpen samen te werken met je team aan uitdagingen en trainschema’s.

Ren de race

Log je etappe van de race in de ASICS Runkeeper app tussen 10 en 22 november 2021. Werk hard en ren snel terwijl je de virtuele tasuki doorgeeft van de ene teamgenoot naar de andere.

Vier feest en deel

Deel de resultaten van je team met vrienden en familie op sociale media door gebruik te maken van #ASICSWorldEkiden