Beat the Sun: the movie

Hier is hij dan, dé aftermovie van Beat the Sun! Ontdek in 20 minuten hoe de acht internationale teams op 21 juni 2016, de langste dag van het jaar, alles gaven om de zon te verslaan op en rond de Mont Blanc.

De spectaculaire film van 20 minuten brengt letterlijk en figuurlijk de hoogte- én de dieptepunten van de teams uit Europa, Amerika, Zuidoost-Azië en Afrika in beeld tijdens hun race.

Razende wind

Sneeuw, gietende regen en razende wind: de atleten en de amateurlopers van de acht teams trotseerden het allemaal. En dat op een parcours van technische trails en zwaar klim- en afdaalwerk. De adrenaline, het kameraadschap en hun bovenmenselijke prestaties op de kliffen van de Mont Blanc zijn vastgelegd.

Dankzij de mix van opnametechnieken, drones, motorfietsen, paragliders, helikopters en hardlopers filmden de race, kruip je bijna in de huid van Erben Wennemars, Kelsey Landrum, Ryan Hall en de vele andere atleten en amateurlopers.

En mocht het je ontgaan zijn: slechts twee van de acht teams hebben de zon verslagen. De zes andere teams waren te laat: zij wisten de 140.1 km en 9.668 hoogtemeters niet binnen 15 uur, 41 minuten en 35 seconden af te leggen. Erben Wennemars en Chris Berendse streden in Team Europe North: het winnende team, dat de race afmaakte in 51 minuten voor zonsondergang.

Beleef de race alsof je er zelf bij was.

Schermafbeelding 2016-09-02 om 15.33.14