Ben jij al aan de top?

Ze zijn er al langer, maar eigenlijk pas onlangs weer in populariteit aan het winnen: de trappenlopen. In de Verenigde Staten is er zelfs een hele community met grote evenementen. Meer dan 200 races per jaar. Daar kun je natuurlijk ook lekker los in die grote wolkenkrabbers. Mocht je een uitdaging zoeken? Check dan deze site maar eens, hierop worden de echte grote klimmen benoemd.

Tekst: Petra Kerkhove

Maar in Nederland kun je ook goed je best doen. Tot in 2013 was er een trappenloop in Delftse Poort. Dat was de Maastorenchallenge. Maar liefst 762 treden, 44 verdiepingen hoog. Helaas is deze loop vanwege veiligheidsoverwegingen niet meer georganiseerd. In december was er in Nijmegen het Nederlands Studenten Kampioenschap trappenlopen in het Erasmusgebouw over 20 verdiepingen.

En afgelopen zondag was er de Running Rebels invite.. Trappenloop in de Euromast. Eens in het kwartaal stelt de Euromast zijn trappenhuis ter beschikking voor een wedstrijd over 100 meter hoogteverschil en 589 treden. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad en omstreken. Saillant detail: het duurde langer om met de lift naar beneden te gaan, het wachten-op-de-lift-momentje meegerekend, haha!

Kun je niet wachten om ook jouw conditie eens te testen in een van de andere mooie trappenhuizen van Nederland?

Op vrijdag 1 april kun je in Almere de WTC Trappenloop doen. 305 treden in totaal.

Kun je niet zo lang wachten en wil je ook graag over een vlak stuk lopen? Er zijn nog plekken voor de Meet UP with the #halfcrazyrunnerscrew op 19 maart, een loop over de trappen van de piramide van Austerlitz in combinatie met een wat vlakker parcours.

Maar vergis je niet! Trappenlopen vergt meer van je conditie dan je misschien zou denken!

Schermafbeelding 2016-03-03 om 13.16.38