Binnenkort: Two Oceans Marathon 2018

Over minder dan 3 weken is het alweer zo ver, de Two Oceans Marathon 2018. Op zaterdag 31 maart staat een team van 25 lopers aan de start van de mooiste marathon ter wereld om geld op te halen voor de Stichting Run4Schools. Dit jaar nemen ook 50 Zuid-Afrikaanse lopers deel aan de halve marathon, onder wie een van de voormalige Run4Schools kids. Alle reden om het mooie werk van Run4Schools voor het voetlicht te halen.

Wat is Run4Schools?

In Nederland maken ouders zich over het algemeen geen zorgen over hun kinderen als ze uit school komen. Kinderen worden opgevangen door de ouders, een oppas of ze gaan naar de naschoolse opvang.

In de townships van Zuid-Afrika ligt het anders. Na school worden de meeste kinderen aan hun lot overgelaten. Ze hangen rond op straat en de kans is groot dat ze in aanraking komen met jeugdbendes, criminaliteit, alcohol en drugs.

Daarom is het initiatief van Stichting Run4Schools voor de kinderen in de townships zo belangrijk. De stichting financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika.

Kinderen worden na school opgevangen en sporten onder begeleiding en toezicht van coaches. Zo hebben ze plezier met andere kinderen, krijgen ze zelfvertrouwen en blijven uit handen van de jeugdbendes.

Op dit moment is Stichting Run4Schools actief op vier lagere scholen in het township Mitchells Plain, Kaapstad, Zuid-Afrika. Maar we willen natuurlijk dat veel meer kinderen van naschoolse sportopvang kunnen profiteren. Hier is geld voor nodig. Daarom participeert en organiseert de stichting Run4Schools hardloop- en andere evenementen. Hiermee wordt geld ingezameld om de kinderen in Zuid-Afrika de naschoolse opvang te kunnen bieden.

Lees hier hoe je kunt helpen! Ga voor meer informatie en mooie filmpjes naar www.run4schools.nl.

Team Keep-on-Running.nl wenst alle deelnemers alvast alle succes en vooral heel veel plezier!