Bram Uijterschout test ASICS Gel-Cumulus 24

Als fanatiek sporter stelde Keep-on-Running.nl mij in de gelegenheid om een paar nieuwe ASICS Gel-Cumulus 24 te proberen. Ik ben iemand die voornamelijk fietst, maar ik ga er ook graag op uit om een stuk te lopen. In het verleden heb ik ook triatlons en halve marathons gelopen, dus ik weet hoe belangrijk een goede schoen is bij het lopen. Dit is voor mij de eerste keer dat ik ga lopen op een paar ASICS, hiervoor heb ik zo’n vier paar Mizuno Wave Riders gehad en daarna overgestapt naar de Brooks Ghost en Brooks Glycerine. Kortom, ik was dus erg benieuwd naar deze schoenen. 

Soepele landing

Eerste reactie bij het uitpakken van de schoenen is dat de schoenen meteen heel licht voelen maar wel stevig in vorm.  Ook de kleurencombinatie van blauw/oranje spreekt me aan. Het eerste gevoel bij het lopen is ook meteen het gewicht. Door de combinatie van het gewicht en de meshvoering bij de tenen voelen de schoenen heel licht aan. De zool geeft een goede demping en resulteert in een hele soepele landing. De zool van deze ASICS is wat breder is dan ik gewend ben, met name aan de voorkant. Dit geeft een fijn en stabieler gevoel bij de landing waar ik even aan moet wennen. Maar na een paar kilometer went dit snel en deze extra stabiliteit bevalt me vrij goed. 

Ik merk dat de schoenen heerlijk zijn om lange stukken mee te lopen.

De responsiviteit is wat minder dan ik gewend ben ten opzichte van de schoenen die ik in het verleden heb gehad, maar zie ik dat niet als een negatief punt. Ik merk dat de schoenen heerlijk zijn om lange stukken mee te lopen. Ik ben echter wel benieuwd hoe de schoenen aanvoelen wanneer ik het bos inga met wat meer hoogteverschillen en intervallen, maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen. Conclusie: een heerlijk lichte schoen die veel stabiliteit en loopcomfort geeft. 

Tekst: Bram Uijterschout

Verkoopinformatie

De ASICS Gel-Cumulus 24 is verkrijgbaar in heren- en damesuitvoering bij hardloopspeciaalzaken, webwinkels en natuurlijk direct via asics.com. De adviesprijs is € 140.