Geplaatst op 7 september 2017

De ‘Bridge’ herdenkt de Slag om Arnhem

Wist je dat de Rabo Bridge to Bridge – vorige maand in Arnhem – zijn inspiratie vindt in de befaamde Slag om Arnhem, de historische luchtlanding en veldslag die plaatsvond in en rond Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog in september 1944?

De veldslag was onderdeel van Operatie Market Garden, de grootschalige geallieerde luchtlandingsoperatie die ten doel had belangrijke bruggen over Nederlandse rivieren in te nemen zodat grondtroepen via deze bruggen naar het nog bezette westen en noorden van Nederland zouden kunnen doorstoten.

Helaas slaagden de geallieerden er niet in de brug over de Rijn bij Arnhem te veroveren op de Duitsers. Het noorden en westen van Nederland werd (nog) niet bevrijd en kreeg te maken met de hongerwinter. De Rijnbrug die in 1978 werd omgedoopt tot John Frost Brug, naar de Engelse commandant van de Airborne Divisie, vormt het belangrijkste icoon op het parcours.

Met het loopevenement wordt de herinnering aan de Slag om Arnhem in ere gehouden en de vrijheid die er uiteindelijk uit voortkwam, gevierd. Met recht draagt het evenement de bijnaam ‘Run to Remember Freedom’.

In 2018 is er weer een ‘Bridge’. Kijk voor uitslagen 2017 en meer informatie op http://bridgetobridge.nl/