Geplaatst op 7 september 2017

De ‘Bridge’ herdenkt de Slag om Arnhem

De Rabo Bridge to Bridge – komende zondag in Arnhem – vindt zijn inspiratie in de befaamde Slag om Arnhem, de historische luchtlanding en veldslag die plaatsvond in en rond Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog in september 1944.

De veldslag was onderdeel van Operatie Market Garden, de grootschalige geallieerde luchtlandingsoperatie die ten doel had belangrijke bruggen over Nederlandse rivieren in te nemen zodat grondtroepen via deze bruggen naar het nog bezette westen en noorden van Nederland zouden kunnen doorstoten.

Helaas slaagden de geallieerden er niet in de brug over de Rijn bij Arnhem te veroveren op de Duitsers. Het noorden en westen van Nederland werd (nog) niet bevrijd en kreeg te maken met de hongerwinter.

De Rijnbrug die in 1978 werd omgedoopt tot John Frost Brug, naar de Engelse commandant van de Airborne Divisie, vormt het belangrijkste icoon op het parcours.

In diverse side-events wordt de herinnering aan de Slag om Arnhem in ere gehouden en de vrijheid die er uiteindelijk uit voortkwam, gevierd. Met recht draagt het evemenent de bijnaam ‘Run to Remember Freedom’.

Start en finish zijn in hartje centrum van Arnhem, met mooie uitlopers in het uiterwaardengebied Meinerswijk, waar Konikspaarden en Gallowayrunderen vrij rondlopen.

Zondag 10 september is de 32ste editie.

Je kunt nog meedoen! Schrijf je in op http://bridgetobridge.nl/