10/7 Brooks 10K Champions Run A’dam

Wie van hardlopen houdt, krijgt zondag 10 juli de kans om letterlijk in de voetsporen te treden van de Europese topatleten die meedoen aan de Europese kampioenschappen Atletiek 2016. De Brooks 10K Champions Run voert de deelnemers over het EK-parcours in hartje Amsterdam, met duizenden fans langs de route. Deze fun run begint en eindigt op het Museumplein. Early birds die zich voor 1 mei 2016 inschrijven, krijgen korting op toegangskaarten voor de EK-wedstrijden van 6 tot en met 10 juli in het Olympisch Stadion.

Parcours
Het parcours van de Brooks 10K Champions Run volgt de route van de EK halve marathon, die ook op 10 juli wordt gehouden. Na de start op het Museumplein lopen de deelnemers over de grachten, door het Vondelpark en over de Albert Cuyp markt. Onderweg passeren ze bijzondere plekken zoals de Hermitage, het Koninklijk Concertgebouw en het Rijksmuseum. Iedereen kan zich vanaf vandaag inschrijven voor deze bijzondere 10 kilometerloop op de slotdag van de EK: zowel beginnende en ervaren lopers als loopgroepen en bedrijfsteams. 5000 startbewijzen zijn gereserveerd voor business runners.
Inschrijven kan via amsterdam2016.org/brooks10kchampionsrun.

Kijk hier naar een video over de Brooks 10K Champions Run.

Brooks Happy Running shirt cadeau
Hoofdsponsor Brooks schenkt aan alle 25.000 deelnemers een speciaal hiervoor ontworpen Brooks Happy Running T-shirt. Voor elke inschrijving wordt bovendien 1 euro gedoneerd aan de Johan Cruyff Foundation, social partner van de EK Atletiek 2016.  De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf.

Exclusieve EK pre-sale
De Brooks 10K Champions Run is een officieel side-event van de EK Atletiek 2016 (6-10 juli) in Amsterdam. Deelnemers aan de Champions Run krijgen de mogelijkheid om nu al (maximaal 4) sessiekaarten te kopen voor de EK Atletiek. Tijdens deze exclusieve pre-sale geldt een korting van €5,00 per kaart. De reguliere verkoop van sessiekaarten start pas in het voorjaar van 2016.

Samen trainen
Deelnemers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken met trainen voor de Champions Run kunnen meedoen aan georganiseerde trainingssessies. Deze trainingen worden vanaf maandag 9 mei in samenwerking met Run2Day en Runnersworld op meer dan vijftig locaties in heel Nederland gegeven. Onder leiding van deskundige hardlooptrainers worden de recreanten optimaal voorbereid op de run.

Kijk voor meer informatie op amsterdam2016.org/brooks10kchampionsrun.

Over de EK Atletiek Amsterdam 2016
De Europese kampioenschappen Atletiek zijn in 2016 (6-10 juli) het belangrijkste sportevenement in Nederland. Breedtesport en topsport gaan hand in hand op prachtige locaties als het Olympisch stadion en het Museumplein. Tijdens de EK worden met tal van activiteiten sport en sportief gedrag in de Nederlandse samenleving en een gezonde leefstijl gestimuleerd. Athletics like never before!

Over Brooks
De Brooks 10K Champions Run wordt mogelijk gemaakt door Brooks. Al meer dan 100 jaar inspireert Brooks om een actief leven te leiden en met plezier hard te lopen. Brooks recept voor succes: Grondig biomechanisch onderzoek om ervoor te zorgen dat we leveren wat lopers nodig hebben. Voeg daar een grote dosis inzicht in de wensen van hardlopers aan toe. Combineer die twee met state-of-the-art productontwerp voor optimaal resultaat in ‘fit & feel’. Besprenkel dit met positieve vibes en maak van elke run een feestje. Dat is de Brooks way of live. Live the way you run. RUN HAPPY! Brooksrunning.com