ASICS Gel-Nimbus 24: de nieuwe norm in demping

Vorige week lanceerde ASICS wereldwijd het nieuwste model in haar legendarische GEL-NIMBUS-serie, de 24. Het merk belooft met de gepatenteerde FF BLAST™ PLUS-technologie de nieuwe norm in lichte en energieke demping aan te reiken. Hardloopster Barbara Deben mocht de schoen voor ons testen. Dit is haar verhaal.

Het verschil

“De ASICS is de eerste officiële hardloopschoen die ik op verzoek van Keep-on-Running.nl mag testen. In het verleden liep ik hard op sneakers van Puma. Dat ging prima, want ze zitten lekker, maar ik miste de schokdemping die toch eigenlijk essentieel is bij hardloopschoenen. Zodra ik de Gel-Nimbus aantrok merkte ik het verschil. De gel-zool veert en ik kreeg gelijk het gevoel dat ik hier goed op zou kunnen rennen.’ 

Lekker luchtig

“Het bovenwerk is van mesh, wat superademend werkt. Heel licht van gewicht, dus lekker luchtig. De schoen sluit mooi aan op je voet. De kleurencombinatie is niet helemaal mijn smaak, maar het stoort me ook niet. Tijd om naar buiten te gaan.”

Ik kreeg gelijk het gevoel dat ik hier goed op zou kunnen rennen.

Blije knieën

“Al bij de eerste stappen merkte ik het verschil. De gel-zool dempt enorm en de schoen loopt heel comfortabel. Het wordt duidelijk dat het mesh goed ventileert, mijn voeten blijven redelijk koel. Aan het eind van de run merk ik dat ik deze keer ook geen last heb van mijn enkels, iets wat ik bij andere schoenen wel vaak had. Ook mijn knieën zijn blij met de dempende werking van de gel-zool.”

Tekst: Barbara Deben

De ASICS GEL-NIMBUS™ 24 is verkrijgbaar in een fraaie heren- en damesuitvoering

Productinformatie

  • FF BLAST™ PLUS-technologie: ASICS’ nieuwste schuiminnovatie. De nieuwe tussenzool maakt de schoen ca. 19 gram lichter dan zijn voorganger, zorgt voor een energiekere afzet en zachtere landing bij elke stap.
  • Het zachte mesh van het bovenwerk en het flexibele tussenvoetpaneel maken de schoen beter ademend en comfortabeler tijdens lange runs.
  • Het ASICS LITE™ rubberen buitenzoolmateriaal is lichter en sterker dan standaard buitenzoolmaterialen. Dit helpt de duurzaamheid en de weerstand tegen schuren te verbeteren.

De ASICS GEL-NIMBUS™ 24 hardloopschoen is wereldwijd verkrijgbaar voor mannen en vrouwen bij ASICS-retailers, online winkels en gespecialiseerde hardloopzaken. Adviesprijs € 180,-.

Voor meer informatie over de GEL-NIMBUS™ 24 schoen en de FF BLAST™ PLUS-technologie kun je terecht op asics.com.