De beste hardloophorloges

Fanatieke hardlopers rennen met wind mee en wind tegen. Zelfs sneeuw krijgt ze niet klein, want de training gaat altijd door. Handig voor fanatiekelingen zijn hardloophorloges. Deze gadgets geven je alle informatie die je nodig hebt om jezelf op hardloopgebied beter te ontwikkelen. De prijzen kunnen wel behoorlijk hoog oplopen, dus vooraf even sparen kan nodig zijn. Er zijn ondertussen zoveel verschillende specificaties mogelijk dat kiezen soms moeilijk is. Deze top vijf aan hardloophorloges kan je helpen kiezen.

1. Garmin Fenix 5S

De Fenix heeft een hoogtemeter, een kompas en registreert je hartslag. Daarnaast houdt het horloge je grondcontacttijd, je paslengte en je pasfrequentie bij. Ook kan het je VO2-max inschatten. De batterij gaat, wanneer de Fenix in gps-modus is ingesteld, 14 uur mee en de prijs voor dit geliefde gadget ligt rond de 500 euro.

2. New Balance RunIQ

Dankzij de Android-software kan de New Balance RunIQ communiceren met je smartphone. Op deze manier blijf je met de buitenwereld in contact. Zelfs wanneer je je telefoon thuis laat , volgt deze je trainingen met behulp van gps. Tevens vind je in de New Balance een ingebouwde Strava-app die automatisch je trainingsgegevens doorgeeft aan een online trainingslogboek. De batterij gaat in de gps-modus zo’n vijf uur mee en je legt ongeveer iets meer dan 100 euro neer voor dit horloge.

3. TomTom Spark 3 Cardio + Music

Met de Spark 3 kun je je favoriete muziek afspelen terwijl je aan het hardlopen bent. Natuurlijk zijn er ook andere sporthorloges die deze functie hebben, maar de Spark 3 laat de smartwatch-functies die deze andere merken gebruiken achterwege. Hierdoor kan de batterij nog steeds lang meegaan, zelfs wanneer je muziek luistert. Bovendien is het horloge makkelijk te bedienen doordat er een kleine joystick aan de polsband bevestigd is. Wanneer je de gps en je muziek aan hebt staan, zal de batterij toch nog vijf uur meegaan. De Spark 3 is verkrijgbaar voor 250 euro.

4. Suunto Spartan Sport Wrist HR

De Spartan Sport Wrist HR is een onderdeel van de robuuste Spartan-serie. Maak gebruik van de optische hartslagmeter of gebruik de 24/7 activitytracker om jezelf een beter beeld te geven van je dagelijkse activiteiten. Dit stevige hardloophorloge is voorzien van een touchscreen, tachtig sportmodules, een overzicht van je trainingen en een landkaartfunctie. Daarnaast meet het natuurlijk je hartslag en het synchroniseert alle gegevens met een online platform, zodat je meer inzicht krijgt in je trainingen en je conditie. De batterij gaat maar liefst twaalf uur mee en dit gadget kost zo’n 400 euro.

5. Samsung Gear S3 Frontier

De Gear S3 Frontier biedt je de mogelijkheid om te bellen en berichten te sturen zonder dat je telefoon in de buurt is. Dit horloge is ideaal voor marathonlopers, want de batterij kan met gemengd gebruik wel drie dagen meegaan. Bovendien kost dit horloge maar 230 euro!

Kosten van gadgets en gear

Naast de kosten van hardloopgear kunnen de kosten van gadgets net iets te veel van het goede worden. Hoe graag je deze ook wilt aanschaffen. Er zijn wel manieren om snel aan wat meer geld te komen. Denk daarbij niet aan meer verdienen, maar juist aan besparen. Kijk naar welke abonnementen je hebt waar je eigenlijk niets mee doet, neem energiecontracten onder de loep, kies een goedkopere en ga overstappen van energie, neem ook je verzekeringen onder de loep en ga eens naar een goedkopere supermarkt of kies eens voor minder dure merken. Dat kan je per maand echt honderden euro’s schelen. En op die manier, hou je heel veel geld over voor gadgets en andere coole hardloopspullen.