Linschotenloop

De Linschotenloop: polders en laantjes met knotwilgen

Zaterdag 22 december a.s., de laatste zaterdag vóór Kerst, wordt alweer de 41ste Linschotenloop gehouden. Buiten het hardloopevenement kun je ook wandelen. De voorgaande jubileumeditie trok maar liefst 4.200 lopers en wandelaars.

Recordbreker

De Linschotenloop staat erom bekend dat er menig persoonlijk record, zo vlak vóór het einde van het jaar, wordt gebroken. De meningen zijn verdeeld of dit komt doordat het parcours volgens vele sporthorloges enkele meters te kort is, of dat de frisse lucht van de prachtige polders de hardlopers wat harder doet lopen.

Tijdens de start klinkt het “Opzij opzij opzij” van Herman van Veen en dat zorgt er wel voor dat je meteen lekker weg gaat. Linschoten ligt direct onder Woerden. Het parcours meandert door de prachtige polders en de fraaie dorpjes Montfoort en Oudewater. De route belooft een typisch Nederlands beeld: polders en laantjes met knotwilgen.

Aart Stigter

Aart Stigter, fameuze hardloper én Linschotenaar, is het boegbeeld van de Linschotenloop. Hij is met 1:03:18 parcoursrecordhouder. Bij de allereerste editie in 1978 deed hij al mee en en is op hogere leeftijd nog altijd een topper.

Naast de kidsruns zijn er de 5,3 km, 10,5 km en de halve marathon. Inschrijving op de dag zelf is mogelijk, maar wees er dan wel op tijd bij. Kijk voor meer informatie in onze loopkalender De leukste lopen.