De Mizuno Wave Inspire 17: stylish loopmaatje

De Mizuno Wave Inspire 17 maakt je op twee manieren blij: de schoen is wonderschoon qua kleuren en ontwerp, in azuurblauw en koraalrood, en de binnenkant sluit als gegoten aan op je voet. Alsof je er al jaren mee rondloopt. De zool is stevig, bedoeld voor een goede grip. KOR-ambassadeur Hans Pieters testte de schoen.

Een feestje

De combinatie lente en coronablues is een perfecte reden om te beginnen met hardlopen of om het hardlopen een tandje fanatieker op te pakken. Goede hardloopschoenen vormen letterlijk de basis. Nieuwe loopschoenen zijn altijd een feestje waar je blij van wordt. De nieuwe generatie van Mizuno – naast de Wave Inspire heeft het hardloopmerk nog drie andere nieuwe modellen – heeft voor ieder type loper een eigen schoen. 

Zachte landing

Mizuno prijst de Wave Inpire 17 aan als zeer stabiele schoenen voor hardlopers met overpronatie of voor iedereen die voor het eerst gaat hardlopen. Bij overpronatie land je op de buitenkant van je hiel. Bij de afwikkeling en afzet steun je op de binnenkant van je voet. Het kan tot klachten leiden als shin splint of hielspoor. Vervelende blessures die je vaak hardnekkig aan de kant houden. En ook een bekende blessure voor (beginnende) hardlopers die te hard van stapel lopen bij het opvoeren van de trainingsintensiteit. Daarom is het zo fijn een schoen te hebben met een zool die zorgt voor een zachte landing, zoals de Wave Inspire 17.

Lekker stroef

Van de bekende hardloopklachten moet ik zelf vooral oppassen voor de shin splint, een geïrriteerd scheenbeen. Daarom let ik extra op de zool en wil ik een schoen waarvan de onderkant lekker stroef is. Een andere eis is genoeg ruimte voor de tenen, want bij langere afstanden wil ik nog wel eens last hebben van slapende kleine tenen die langzaam gevoelloos worden. Daarom is de pasvorm belangrijk. De schoen moet goed om de wreef zitten, zonder dat ik de veters extra strak moet aantrekken. Op al deze punten scoort de Wave Inspire 17 een ruime voldoende.

Mindful running

Valt er nog iets te klagen? Ja, maar daar kan Mizuno niets aan doen. Helaas zijn de eerste hardloopevenementen nog ver weg. Bijna alle organisaties hebben hun evenementen verplaatst naar het najaar. Inspiratie en doelen moeten dus uit mezelf komen. En ik weet van mezelf dat je lekkerder traint met een mooi evenement in het vooruitzicht. Er zit maar één ding op: zelf een ‘challenge’ bedenken of werken aan mijn mindful running. Een stemmetje in mijn hoofd oppert nog een derde optie: geweldige schoenen om te trainen voor een nieuwe marathon. En dat zijn deze Wave Inspire 17-schoenen zeker! We gaan zien wat het wordt. 

Tekst: Hans Pieters

Informatie

De Mizuno Wave Inspire 17 is verkrijgbaar bij runningspeciaalzaken en webshops in een dames- en herenuitvoering. In diverse kleuren. Consumentenadviesprijs € 149,95. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.