“De Mizuno Wave Skyrise 2 geven me vleugels”

Elk jaar presenteert Mizuno een limited edition ter gelegenheid van de Amsterdam Marathon waaraan het Japanse sportconcern al jaren als hoofdsponsor is verbonden. Om de verbinding met Japan te eren ontwierp het bedrijf in samenwerking met het Rijksmuseum de Wave Skyrise 2. Voor Keep-on-Running.nl heeft Maks Bergamin deze fraai vormgegeven schoen getest. “Deze schoenen geven me vleugels.”

Geheel super

“Bij het uitpakken werd ik meteen blij van het uiterlijk van de schoenen, wat zien ze er tof uit! De samenwerking met het Rijksmuseum valt op door een aantal kenmerken: de naam Rijksmuseum aan de zijkant van de schoen, de drie kruizen en ‘Amsterdam’ op de veters en de Japanse kraanvogels op de hiel* en de zool van de schoenen. Met deze kenmerken ziet de schoen er als geheel super uit.

[*Het patroon op de hiel van de schoen heet Chidori: dit betekent in het Japans Duizend Vogels. Dit symboliseert Senba-tsuru, een traditionele handeling waarbij duizend kraanvogels uit origamipapier worden gevouwen om een wens te laten uitkomen. red.]

Ik werd meteen blij van het uiterlijk van de schoenen, wat zien ze er tof uit!

Bij het aantrekken valt mij op dat de schoenen vrij licht van gewicht zijn. De pasvorm voelt goed aan, de schoen zit erg comfortabel. Wel zijn de veters erg elastisch, hier ben ik persoonlijk niet zo’n fan van. Het AirMesh-bovenwerk van de schoen zorgt ervoor dat de schoen prettig ademend is, ik heb een stuk minder last van zweetvoeten bij deze schoenen vergeleken met andere schoenen. Ook is het fijn dat je in de winter wat dikkere sokken aan kan doen bij koudere temperaturen.

Kraanvogels geven de Wave Skyrise snelheid

Tijdens het lopen voelt de schoen fijn aan. De demping is meer dan goed en geeft mij het vertrouwen om meer kilometers te maken. Wat mij vooral positief opviel was de demping bij het lopen op asfalt. De XPOP- en foamzool zorgt ervoor dat bij het neerkomen van de voet de klappen beter geabsorbeerd worden.

Uitstekende grip

Wat ik ook een fijne bijkomstigheid vind van de schoen is de uitstekende grip. Ik loop voornamelijk in de binnenstad en in parken, de zool van de schoen biedt meer dan voldoende grip op verschillende ondergronden. De schoenen geven me eigenlijk vleugels.

Al met al een echte aanrader voor de neutrale hardloper die ik ook ben. Als Amsterdammer vind ik het bovendien extra tof om komend weekend deze schoenen te mogen dragen die zo’n geschiedenis met de stad uitdragen.”

Verkoopinformatie

De Mizuno Wave Skyrise 2 is verkrijgbaar bij hardloopspeciaalzaken, webshops en in de Rijksmuseum Shop. De adviesprijs is € 139,95. Er is ook een fraai Kraanvogel T-shirt verkrijgbaar, de prijs is € 44,95.

Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.