Linvigno hardlopen trailrun Alpen

De ‘openlucht sportschool’ van de Alpen

Livigno is voor zowel avonturiers als sportievelingen de ideale bestemming. Deze zomer vinden er verschillende sportieve evenementen plaats, van extreme marathons en een triatlon tot een langlaufwedstrijd, met echte sneeuw. Niet gek dus dat Livigno de ‘openlucht sportschool van de Alpen’ wordt genoemd. Voor zowel topsporters als amateurs valt er deze zomer genoeg te beleven.

Livigno Skymarathon & K17

Deze jaarlijks georganiseerde extreme marathon is niet voor amateurs. Met een afstand van 34 kilometer en hoogtemeterverschillen van 2700 meter is het een zware tocht. De deelnemers rennen dwars door de wildernis en zelfs een stuk door Zwitserland. Ervaren berggidsen en een alpine reddingsteam houden de atleten scherp in de gaten. De 2018 Sky Extra Migu Run Skyrunner World Series kampioen Hillary en de winnaar van de Skyrunning World Series 2018 Sky Extra, Pere Aurell, hebben al aangegeven dat zij dit jaar deelnemen aan de marathon. Voor de atleten die iets minder tijd hebben om zich voor te bereiden is er de K17. Deze marathon beslaat 17 kilometer en een hoogteverschil van 1000 meter. De registratie voor beide marathons is geopend, 15 juni vinden de races plaats.

20ste editie Stralivigno Marathon

De twintigste editie van de Stralivigno vindt dit jaar plaats op 20 juli. De trailrun is qua lengte, 21 kilometer, een klassieke halve marathon maar de afwisseling qua ondergrond maakt het allesbehalve standaard. De deelnemers betreden fietspaden, bospaden en bergpaden. Omdat dit jaar een jubileum editie is, zijn er een aantal vernieuwde elementen toegevoegd. Ook kunnen sporters in tweetallen deelnemen aan de trailrun. Voor kinderen is er de volgende dag de mini Stralivigno. Zij starten en finishen op de nieuwe atletiekbaan die in de zomer van 2019 geopend wordt.

Langlaufspektakel: Palio delle Contrade- 1K shot 

Amateurs, langlaufers en biatlonners gaan de competitie met elkaar aan tijdens de enige langlaufwedstrijd in de zomer met echte sneeuw. Livigno is dè expert in het hergebruiken van ‘oude’ sneeuw: snowfarming. De sneeuw wordt aan het einde van het winterseizoen bij elkaar geveegd en afgedekt, zodat Livigno in de zomer weer gebruik kan maken van ‘verse’ sneeuw.

Transalp Tour

Op 27 en 28 juni komt de Transalp Tour door Livigno, op 31 augustus vindt de National Park Bike Marathon plaats en de extreme triatlon, Icon, van de provincie Sondrio is van 30 augustus tot 1 september.