De Paralympics: de medaillejacht gaat voort!

Tokio staat deze dagen opnieuw in de schijnwerpers tijdens de 16de Paralympische Spelen. Aan het evenement nemen 73 Nederlandse atleten deel. In totaal dingen 4.403 atleten uit 162 landen mee naar medailles. De meeste wedstrijden van TeamNL worden door de NOS live uitgezonden, je kunt ook alles volgen via de website van TeamNL.

Dag 7

In de jacht op medailles zijn de Nederlandse Paralympiërs niet meer te stuiten. Handbikers Jetze Plat en Mitch Valize zetten hun zegetocht voort met wéér goud op hun onderdelen. Jennette Jansen haalde brons. Ook wielrenner Daniel Abraham Gebru (cat. C5) reed naar goud. Vincent ter Schure (en piloot Timo Fransen) veroverden zilver, ondanks een fietswissel.

Ook op de atletiekbaan regent het pijpenstelen én medailles voor de Nederlandse deelnemers. Marlène van Ganswinkel en Kimberley Alkemade veroverden resp. goud en brons op de 200 meter (T64). Tafeltennisters Kelly van Zon en Frederique van Hoof zijn nog in de race van het landentoernooi en staan in de halve finales tegenover het RPC.

Bekijk de komende dag 8 van het programma van TeamNL en verbaas je wat deze topatleten presteren.

Voortuitziende blik

Chef de mission Esther Vergeer, zelf zevenvoudig Paralympisch tenniskampioen (4 x goud enkelspel, 3 x goud dubbel), schatte de medaillekansen van TeamNL bij de start van het evenement al hoog in. Met vooruitziende blik, want na zeven dagen Spelen zijn er al 14 gouden, 9 zilveren en 9 bronzen medailles binnen. Nederland bezet daarmee de 7ste plaats in de ranking, die wordt aangevoerd door China, Groot-Brittannië en RPC (Russisch Paralympisch Comité).

Op de foto: vlaggendragers atlete Fleur Jong en triatleet/handbiker Jetze Plat, naast chef de mission Esther Vergeer.

Foto: Ronald van Dam Fotografie Deventer