Rome Marathon

De tien leukste lopen van april

De redacteuren van Keep-on-Running.nl maken maandelijks een selectie uit het enorme aanbod van hardloopevenementen in binnen- en buitenland. Loop het rijtje langs en kijk of je ergens warm voor loopt, dichtbij huis of juist een lekker eindje weg.

1. Rotterdam

Op social media en/of in je loopclub zal het je niet ontgaan zijn: komend weekend wordt het een gekkenhuis in Rotterdam tijdens de kwart of hele marathon! De vooruitzichten zijn zonnig en de toeschouwers, die in Rotterdam in groten getale aanwezig zullen zijn, zullen er voor de deelnemers echt een feest van maken!

2. Rome

Voor de deelnemers die Nederland wel gezien hebben, is er de Maratona Internazionale di Roma, die in hetzelfde weekend plaatsvindt, één grote sightseeing tour langs alle prachtige gebouwen en monumenten van de Eeuwige Stad. Tip van de redactie: blijf je voeten goed optillen op het laatste deel over de klinkertjes!

3. Medemblik

In Nederland kun je iets heel bijzonders meemaken als je je hebt ingeschreven voor de Stoomtramloop vanaf Medemblik, eveneens op 7 april. Je wordt vervoerd naar de start in Twisk (10 km) of Opperdoes (5 km) met een historische stoomtram. Vanaf daar loop je door de polders terug naar Medemblik.

4. Geldermalsen

Wil je de bloemetjes buiten zetten, dan kun je dat doen bij de prachtige Bloesemrun in Geldermalsen op vrijdagavond 12 april. Hardlopers kunnen genieten van ruim 11 prachtige kilometers langs de Linge, tussen de bloesems, dwars door boomgaarden. Op een prachtige lente-avond geven de avondkleuren en de bloesems bijzondere beelden. Vergeet ook je hooikoortspillen niet!

5. Den Helder

Voor nog meer Neerlandse nostalgie kun je een week later terecht bij de start van de Halve van Den Helder op zondag 14 april. Willemsoord, dat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine was, is nu een prachtig monumentaal deel van Den Helder en vormt start en finish van deze leuke loop.

6. Parijs

De Schneider Electric Marathon de Paris is écht een feestje! Veel toeschouwers, prachtige gebouwen, muziek, de stad van de liefde is waar je wilt zijn voor een marathon die tevens één van de grootste in de wereld is! Wie wil er niet finishen onder de Arc de Triomphe?

7. Groningen

Wil je het mooiste gebouw van Nederland bekijken? Loop dan op zondag 14 april mee met de KLM Urban Trail Groningen. De ‘Aperots’, zoals het hoofdkantoor van de Gasunie wordt genoemd, is één van de onderdelen van het stedelijk parcours.

8. Kaapstad

Wil je echt lang kunnen genieten? De Old Mutual Two Oceans Marathon, ’The most beautiful marathon in the world’ is een halve marathon of ultrarace (56 km) die zijn naam en faam dankt aan het parcours rond Kaapstad dat de Indische Ocean verbindt met de Atlantische Oceaan. Meelopen op zaterdag 20 april is volop genieten, er wordt gezongen, deelnemers lopen mee met trommels en het tempo hoeft niet hoog te liggen, finishen en genieten is het doel.

9. Haarzuilens

Een ander hardloopfeestje, iets dichterbij, op maandag 22 april (Tweede Paasdag) is de Kasteelloop van Haarzuilens. Het prachtige kasteel en de kasteeltuinen vormen het parcours. Wil je de verplichte paasbrunch met de familie skippen? Dan heb je hierbij een goed excuus gevonden!

10. Antwerpen

Als laatste van ons lijstje, maar zeker niet de minste, tippen we de Antwerp 10Miles & Marathon van Antwerpen op zondag 28 april a.s. Via de Kennedytunnel lopen de tienduizenden lopers naar de andere kant van de Schelde en via de Waaslandtunnel weer terug. Het publiek is enthousiast en het centrum is de perfecte locatie voor een lekker Belgisch herstelbiertje.

Tekst: Petra Kerkhove