De OpenRun Pro van Shokz: daar zit muziek in!

Je hebt van die hardlopers die eindeloos kunnen rennen en claimen even heerlijk alleen met hun gedachten te zijn. Geen muziek, geen smartwatches, geen telefoons… even helemaal niets. Alleen je schoenen, de weg en de kilometers in het vooruitzicht. Heerlijk!

Helaas reken ik mijzelf niet tot een van deze lopers. Tuurlijk, als de batterijen van ongeveer ieder apparaat leeg zijn dan wil ik me nog wel eens wagen aan een ‘all natural run’, maar voor mij werkt niets motiverender dan een goeie beat in mijn oren. Het enige nadeel is dat ik af en toe wel iets te veel in mijn eigen wereld ben en niet meer hoor wat er om mij heen gebeurt. De oplossing? Voor Keep-on-Running! mocht ik iets heel bijzonders testen: de allernieuwste bone conducting headphones van Shokz, die op 28 februari 2022 worden gelanceerd!

De Shokz OpenRun Pro: je muziek volledig in eigen hand

Bone conducting wat?

Shokz maakt headphones door gebruik te maken van een unieke technologie: bone conduction. Geen dopjes in je oor, maar een ‘open ear’ koptelefoon op je oorschelp. Dit zorgt er voor dat je alle omgevingsgeluiden kunt horen, terwijl de muziek via trillingen naar je oren wordt gestuurd. Klinkt ideaal, maar werkt het ook?

De test: de OpenRun Pro

Bij mijn eerste run heb ik het gevoel dat men van mijlenver kan horen dat ik er aankom. Omdat de dopjes niet in je oren zitten, lijkt het een beetje alsof je speakers op je oren hebt. Maar zodra ik mijn headphones afzet is dat effect direct weg en hoor je slechts een mini-deuntje in de verte. De muziek is zelfs met een pittig windje perfect hoorbaar; niets mis met die geluidskwaliteit dus!

De koptelefoon leek qua pasvorm een beetje groot, maar tijdens het rennen merk ik dat hij niet beweegt en goed op zijn plek blijft zitten en door het lichte gewicht heb je nauwelijks nog door dat je een koptelefoon op hebt. Ze zijn waterdicht en dus zweet- en regenproof en je hebt nooit meer het probleem dat bij iets te veel nattigheid de oordopjes uit je oren glijden.

Het open-ear luistercomfort van de Shokz OpenRun Pro

Een fijne bijkomstigheid; de koptelefoon heeft zelfs twee microfoons met noise-cancelling technologie, dus toen ik voor een videocall even niet mijn oordopjes kon vinden werkte de OpenRun Pro tot mijn verbazing geweldig. Ideaal voor een dagje thuiswerken met een Runch-pauze.

Zijn ze het waard?

Bij zoveel voordelen komt natuurlijk altijd de vraag of al ze opwegen tegen het grootste nadeel van dit soort fancy sportkoptelefoons; de prijs. De aanschaf van de OpenRun Pro gaat je zo’n 175 euro kosten; het hogere segment. Mocht je dus tot die categorie natural runners behoren die nauwelijks met muziek rent, dan zou ik hier niet voor kiezen. Maar voor al mijn mede-muziekgemotiveerde renners die op zoek zijn naar een fanatische nieuwe gadget… je hebt ‘m gevonden!

Tekst en foto’s: Sophie Uijterschout

De Shokz OpenRun Pro wordt geleverd in een stijlvol etui

Verkoopinformatie

De Shokz OpenRun Pro is vanaf 28 februari verkrijgbaar bij hardloopspeciaalzaken en elektronica-retailers. De consumentenadviesprijs is € 189,95.

Producteigenschappen

  • Shokz TurboPitchTM technologie voor diepere bassen
  • Open ontwerp voor comfort
  • Omgevingsbewustzijn voor veiligheid
  • Tot wel 10 uur bellen en muziek luisteren
  • Vijf minuten snelladen voor anderhalf uur gebruik
  • Dubbele noise cancelling microfoons voor helder stemgeluid
  • IP55 stof- en waterbestendig