Een boeketje voorjaarslopen

De achtste (!) editie van de Rokjesdagloop / Walk4MS in Amsterdam markeert hét begin van de lente. Laat die mooie witte beentjes maar zien op zondag 31 maart in Amsterdam Science Park! Ook dit jaar is de Stichting MS Research het goede doel van dit uitdagende evenement. De run en de wandeltocht staan vanaf deze editie open voor iedereen! Kom in actie, ofwel door mee te doen ofwel via een donatie.

De lente in je bol?

Heb je de lente in je bol? En wil je bijdragen aan een ander goed doel? Hol dan met Team Bollenstreek op zondag 31 maart door de bollen. Hollen door de Bollen in Lisse wordt al voor de 6e keer georganiseerd.

Op zaterdag 6 april loopt Dokkum uit voor de Bonifatiusloop Dokkum. Het evenement dankt zijn naam aan de legendarische missionaris, heilige en martelaar Bonifatius, ook wel de architect van het christelijke West-Europa genoemd. Hij moest zijn zendingsdrift onder de heidense Friezen op 5 juni 754 (of was het 755?) met de dood bekopen.

Alle kanten op

Op zondag 7 april kun je echt alle kanten op: wordt het de NN Rotterdam Marathon, een tripje naar de Wadden voor de befaamde Zestig van Texel of combineer je een weekendje Rome met de marathon aldaar?

Een weekje later kun je op vrijdag 12 april door de prachtige bloesems lopen tijdens de Rode Kruis Bloesemrun in Geldermalsen. Als je er langer van wilt genieten, kun je ook wandelen.

Op zaterdag 13 april zijn de loopneuzen gericht op Terneuzen tijdens de Logus De Hoop Marathon Zeeuw-Vlaanderen. Deze 11de editie werd wegens het Paasweekend van de derde naar de tweede zaterdag van april verplaatst. Voor wie het liever iets noordelijker zoekt, is op dezelfde dag de Halve van Nijkerk, dat zijn eerste lustrum viert met een uniek hardloopshirt en een speciale 5KM NightRun.

Ape(t)rots

Voor de laatste pluk uit dit boeketje zoeken we het hogerop, letterlijk en figuurlijk, met de KLM Urban Trail Groningen. Het avontuurlijke, volledig stedelijke parcours voert je dwars door en langs markante gebouwen en locaties in Groningen. Nieuw toegevoegd is het karakteristieke Groninger Gasunie gebouw, ook wel de Aperots van het Noorden genoemd.

Veel loopplezier alvast!

Foto: Ab Donker Fotografie