‘Een marathon loop je niet ‘even”

Zoals iedere duurloper weet, ben je weken (zo niet maanden) aan het voorbereiden op die grote dag. De route voert van intervaltrainingen via duurlopen naar die o zo belangrijke (en soms superfrustrerende) lange langzame duurlopen (LLD). Maar iedere kilometer die je loopt, staat in dienst van dat grote einddoel: 42,195km. Vincent van der Velde, aka De Sfeerman, deelt zijn ervaringen.

Het werd toch echt eens tijd voor die ene afstand

Edinburgh

Zo startte het avontuur ook voor mij. Na verschillende halve marathons in binnen- en buitenland, werd het toch echt eens tijd voor die ene afstand die het logisch vervolg hierop was: de marathon! Maar wanneer, welke en waar? Voor mij was het makkelijk. Dit jaar zou ik de afstand van de marathon in leeftijd (jaren en dagen) passeren, dus de ideale dag om die marathon te lopen. Het werd 26 mei 2019. Plaats van handeling: Edinburgh, Schotland.

Supporters

En ik ging niet alleen! Maar liefst 6 supporters besloten om mee te reizen voor een weekendje Schotland. Een geweldig team dat zich voor de gelegenheid in oranje support shirts had gestoken. Het was regenachtig bij de start, maar al vrij snel brak de hemel open en scheen ook de zon in het immer druilerige Edinburgh. Langs de weg supporters langs het grotendeels (soms vals) platte parcours van het centrum langs de kust. Met 3.40:29 een hele fijne tijd neergezet. Eén die nog ruimte laat voor verbetering, maar waar ik voor mijn eerste marathon zeker tevreden mee ben. Dus op naar de volgende! Welke dat gaat worden? Geen idee, maar ik houd me zeker aanbevolen voor suggesties. Dus ik hoor graag van je. Wellicht wel tijdens een van mijn volgende speaker/sfeermaker klussen in het land.

Bekijk hier de aftermovie:

Tekst: Vincent van der Velde

Vincent is als sfeermaker/speaker een bekend gezicht, en dus ook: gehoor, op tal van hardloopevenementen in Nederland. Kijk voor meer informatie en komende evenementen op zijn website Ik zie een kans.

Ook zin in een weekendje Edinburgh? Kies hier een fijn hotel!