Eerste Renewi Plogging Run in Eindhoven

Op zaterdag 12 oktober is de eerste Renewi Plogging Run in Eindhoven. Met de introductie van de Renewi Plogging Run wil de organisatie van de Marathon Eindhoven de stad klaarmaken voor het marathonweekend. Het moet meteen de langste plogging run ooit worden.

Plogging

Plogging is een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (het Zweedse woord voor pakken) en ‘jogging’. Het idee is simpel: plogging combineert hardlopen met afval opruimen. Het is de ideale manier om ontspannen los te lopen, andere lopers te leren kennen en ook de stad klaar te maken voor het marathonweekend. Edgar de Veer, directeur van de Marathon Eindhoven: “Omdat veel hardlopers de dag voor deelname aan een evenement nog graag rustig loslopen, zij doorgaans erg bewust zijn van natuur en milieu en we op deze manier Eindhoven nog mooier en schoner kunnen maken voor het marathonweekend, zijn we met behulp van Renewi aan de slag gegaan om er een nieuw onderdeel van te maken.

Het is een leuke manier om met andere hardlopers in contact te komen, ervaringen uit te wisselen en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een schoner Eindhoven

Deelname is gratis en onder begeleiding van zeven ambassadeurs zullen groepjes hardlopers ongeveer zes kilometer van het marathonparcours afleggen en al joggend zwerfafval verzamelen.”

Deelname

Deelname aan de Renewi Plogging Run is gratis. Voor alle materialen zoals o.a. handschoenen, knijpers en afvalzakken wordt gezorgd. Deelnemers verzamelen zich op zaterdag 12 oktober om 09:30 uur bij Beursgebouw Eindhoven en worden ingedeeld in groepjes. Onder begeleiding van een ambassadeur leggen zij vanaf 10:00 uur een gedeelte van het marathonparcours af. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een herinneringsmedaille en wordt het opgehaalde afval verwerkt en gewogen door Renewi. Er is plaats voor maximaal 200 deelnemers.

Aanmelden kan via: https://marathoneindhoven.nl/ploggingrun.