ELEMNT RIVAL: stijlvol multi-sporthorloge

Het Amerikaanse Wahoo Fitness timmert aan de weg met sensoren en apparaten voor hardlopers, fietsers en fitnessliefhebbers. Met het nieuwe ELEMNT RIVAL gps-sporthorloge leg je al je prestatiedata probleemloos vast. Tip voor triatleten!

Perfecte parallel

“De echte magie van de RIVAL is dat we alles wat we kunnen met de ELEMNT fietscomputer hebben overgenomen en daarmee een perfecte parallel hebben kunnen creëren, waardoor triatleten en hardlopers hetzelfde gebruiksgemak krijgen die fietsers al sinds 2016 hebben,” vertelt Chip Hawkins, oprichter van Wahoo. “De uitdaging bij het ontwerpen van het horloge was om prestaties met looks te verenigen. Dit is een stijlvol, kwalitatief hoogwaardig multi-sporthorloge dat de keuze zou moeten zijn van elke atleet die op zoek is naar een lichtgewicht GPS-horloge met een lange batterijduur die het zelfs tijdens de langste wedstrijden volhoudt.”

Touchless Transition

De ELEMNT RIVAL vernieuwt de manier waarop een atleet racedata registreert door de etappes van een multi-sportevenement heen. Deze gepatenteerde Touchless Transition technologie, ontwikkeld voor RIVAL, stelt gebruikers in staat om zonder handeling over te gaan van zwemmen naar hardlopen naar fietsen. Ook stelt de RIVAL’s Multisport Handover modus het apparaat in staat om te communiceren met ELEMNT fietscomputers om racegegevens van het horloge automatisch over te zetten naar de ELEMNT op je stuur. Race gegevens blijven zo eenvoudig te zien, gemakkelijk te volgen en worden correct vastgelegd.

WAHOO ELEMNT RIVAL GPS

Opvallende functies

De RIVAL is voorzien van een aantal opvallende functies zoals een keramische ring voor betere GPS-ontvangst en een omgevingslichtsensor die de achtergrondverlichting automatisch aanpast. Andere must-have functies zijn een batterij die 14 dagen meegaat in de horlogestand of 24 uur in GPS-modus. Andere sensoren aan boord zijn een barometrische hoogtemeter, een optische hartslagsensor en live-tracking. 

Wahoo’s eerste horloge maakt gebruik van hetzelfde eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijke platform en mobiele app als de ELEMNT fietscomputers. De RIVAL houdt alle standaard ren-, fiets- en zwemmetingen bij en kan ook geavanceerde loopdynamiek bijhouden wanneer deze wordt gekoppeld aan de Wahoo TICKRx hartslagmonitor. 

Andere platforms

Na de trainingen zijn de gegevens beschikbaar in de Wahoo companion app en kunnen ze automatisch worden geüpload naar andere platforms zoals TrainingPeaks en Strava. RIVAL maakt ook verbinding met ANT+ en Bluetooth-sensoren en kan Wahoo KICKR smart trainers aansturen. 

De RIVAL wordt al gebruikt door enkele van ‘s werelds beste triatleten, waaronder Ironman wereldkampioen Jan Frodeno, Amerikaanse Ironman Wereldrecordhouder Heather Jackson en tweevoudig olympisch atleet Sarah True.

Pre-order

Het nieuwe ELEMNT RIVAL gps-horloge is nu als pre-order beschikbaar bij verschillende hardloop- en triatlonspecialisten:

Vanaf 1 december is de ELEMNT RIVAL verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 379,99.