Financials winnaars Zuidas Run 2016

De Amsterdamse Zuidas stond afgelopen ondag in het teken van de Zuidas Run, ‘Dé Business Run van Nederland’. 2.500 consultants, bankiers, accountants en deelnemers uit andere beroepsgroepen gingen de strijd met elkaar aan in de Battle of Professions. De financials wisten de winst te bemachtigen.

Battle of Professions

De jaarlijkse business run beleefde dit jaar haar achtste editie. Het evenement stond wederom in het teken van de Battle of Professions. Dit thema geeft inzichten over de prestaties van diverse beroepsgroepen; verschillen in ervaring, industrie en functie. Tal van zakelijke professionals vertegenwoordigden meer dan 250 bedrijven binnen de financiële dienstverlening. Een toename ten opzichte van vorig jaar van ruim 80 bedrijven. De snelheid van de business professionals werd op de proef gesteld op drie verschillende afstanden: 4 EM, 10 EM en Team Estafette Run.

Langste adem voor financials

In aanloop naar het hardloop- en netwerkevenement leek de strijd al gestreden. De consultants waren in de meerderheid met 53% van het totaal aantal deelnemers. Hofleverancier van de consultants was Accenture Nederland met 531 lopers. De financiële instellingen vertegenwoordigden 22% van het totaal aantal deelnemers. In de eindstrijd om de titel ‘snelste beroepsgroep van de Zuidas’ wisten de financials toch de winst te bemachtigen. Zij wonnen zowel op de Estafette Run als 4 Engelse Mijl. Erwin Meijer van BNY Mellon, winnaar op de 4 EM, reageerde: “Dit is een mooie dag voor de financials. Vorig jaar was ik ook al eerste, maar zorgde dit niet voor de winst van onze beroepsgroep. Met mijn winst van vandaag heb ik er mede voor gezorgd dat de financials triomferen. Dat geeft een geweldig gevoel.”

image011Erwin Meijer, winnaar 4 EM

€ 12.703 voor VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker
Naast de sportieve strijd is er tijdens de Zuidas Run ook gelopen voor het goede doel. Voor iedere inschrijving draagt de organisatie 5 euro af aan VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker (VONK), een onderzoek naar een meer op maat gesneden behandeling voor kinderen. Ook konden de lopers een vrijwillige donatie doen bij het inschrijven. Dit leverde uiteindelijk een bedrag op van € 12.703 wat vandaag werd overhandigd aan Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur VUmc Amsterdam: “Het is prachtig dat de Zuidas op deze manier steun betuigt aan het project VONK. Zonder initiatieven als deze blijven we achterlopen in het onderzoek naar kinderkanker.”

Winnaars Zuidas Run 2016
4 Engelse Mijl
Team:                   Runnersworld Amsterdamse Bos
Heren:                 Erwin Meijer (BNY Mellon), 22:19
Dames:                Natasja Janssen (Running Junkies), 24:35

10 Engelse Mijl
Team:                   Innopay
Heren:                 Joan School (Jacobs Douwe Egberts), 57:50
Dames:                Anja van ’t Schip (Westwijk Fysio), 1:07:00

Team Estafette Run
Team:                   Holland Corporate Finance