Flashy Asics Store zet nieuwe trend

Met de feestelijke heropening van de vernieuwde Asics Flagship Store pal naast het Amsterdamse Vondelpark lanceerde ASICS gisteravond zijn nieuwe store-concept ‘Sound Mind, Sound Body’ in Nederland. Het vernieuwde concept brengt sport naar de winkel, letterlijk. De community room leent zich voor workshops en trainingen.

Tiende Satire, vers 356

Voor wie het nog niet wist: ASICS is de afkorting (ofwel een acroniem) van het Latijnse gezegde ‘Anima Sana In Corpore Sano’, vertaald: een gezonde geest in een gezond lichaam. Ooit bedacht door de Romeinse dichter Juvenalis, die leefde in de 1ste eeuw na Christus, om precies te zijn in zijn tiende Satire, vers 356, waarin hij opsomt wat mensen in het leven het liefst zouden moeten wensen.

Het van oorsprong Japanse sportmerk vertaalt deze aloude merkfilosofie nu in een gloednieuw winkelconcept dat wereldwijd vormkrijgt. De opening in Amsterdam volgt op die in Brussel, wereldsteden als Tokyo, Seoel, Brisbane, New York, Berlijn en Londen staan op de rol. Altijd op A-locaties. Het belooft heel wat, maar wat staat de sportieveling overal in de wereld nu te wachten?

Community room

Wat onmiddellijk opvalt bij het betreden van de volledig vernieuwde winkel aan de Amsterdamse Stadhouderskade is de sfeervolle, ruime en warme uitstraling. Je voelt je hier welkom en kunt op je gemak rondneuzen. De combinatie van beton en natuurlijke materialen, zachte kleuren, fraaie digitale schermen, duurzame led-verlichting en opvallende planten zorgt voor een aangename, easy-going ervaring. Scott Wakefield, Retail Director ASICS Europe, licht toe: “Behalve premium sportproducten bieden we ook kennis en diensten aan. Met de ‘community room’, een multi-inzetbare ruimte in de winkel, brengen we sport letterlijk in de winkel.” Freelance sportinstructeurs kunnen er – gratis – hun eigen workshops of groepslessen organiseren. Van yoga en self defence workouts tot en met pilates, een circuit training of core stability oefening. “Denk ook aan een hardloopgroep die vanuit de winkel direct rechtsaf het Vondelpark inslaat,” lacht Scott.

Innovatie

Het spreekt voor zich dat ook innovatie en nieuwe technologie een rol spelen in het vernieuwde winkelconcept. Grote schermen in de etalage en binnen brengen de sfeer van de collecties tot leven, in het hart van de store informeren digitale touch points de bezoeker over producten. Als je er niet uitkomt, helpen de medewerkers je met plezier verder of kan MotionID uitkomst bieden: een slimme voetanalyse die de beste hardloopschoen bij jouw profiel aanwijst.

ASICS Store Amsterdam
Stadhouderskade 23AB (naast het Vondelpark)
Amsterdam

Openingstijden
Maandag        11-19 uur
Dinsdag        10-19 uur
Woensdag    10-19 uur
Donderdag    10-21 uur
Vrijdag        10-19 uur
Zaterdag        10-19 uur
Zondag        11-18 uur

Collecties
Running, training&fitness, tennis en indoor sport

Workshop/training organiseren?
Een workshop of training organiseren in de community room? Neem contact op met de winkel via amsterdam.flagship@asics.com of bel 020-689 24 55.

Workshop/training volgen?
Een workshop of training volgen in de community room? Kijk op de Facebookpagina van de winkel.