Fleetwood Mac – Don’t stop

Don’t stop, thinking about tomorrow,
Don’t stop, it’ll soon be here,
It’ll be, better than before,
Yesterday’s gone, yesterday’s gone.

Fleetwood Mac begon als bluesband en heette oorspronkelijk Peter Green’s Fleetwoord Mac, naar zijn legendarische oprichter. De naam is een samentrekking van de achternamen van drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie, die aanvankelijk nog bij de John Mayall’s Bluesbreakers speelde, maar later de plek van bassist Bob Brunning overnam. Onder Fleetwoord en McVie verwierf de band wereldfaam met hits als ‘Black Magic Woman’, ‘Need your love so bad’ en ‘Albatross’. Uit deze periode stamt ook het fraaie tweedelige epos ‘Oh Well’? In 1970 verliet Peter Green de band nadat hij onder invloed van drugs de kluts volledig kwijtraakte en de band tegen zich innam.

Een blootliggende ader
Met de toetreding van McVies vrouw Christine en korte tijd later het duo Stevie Nicks en Lindsey Buckingham maakte de groep een nieuw begin. Het in 1977 verschenen ‘Rumours’ werd een enorm succes en staat bekend als het ‘echtscheidingsalbum’ aller tijden wegens de sterk emotioneel geladen nummers die de relationele perikelen van zowel de McVie’s als Nicks en Buckingham in deze periode weergeven. In de fraaie aflevering ‘Rumours’ van de documentaireserie ‘Classic Albums’ blikken de bandleden terug op deze roerige tijd. Lindsey Buckingham zei er het volgende over: “Het waren juist de ruzies die van Rumours een gigantisch succes hebben gemaakt. Rumours was een blootliggende ader, een nietsverhullend dagboek. Blijkbaar is dat precies wat de mensen willen.”

Vijfendertig jaar later staat de Live 2013 Tour van Fleetwood Mac geheel in het teken van Rumours. De twee concerten in Ziggo Dome zijn in no time uitverkocht. Naast classics als ‘Go Your Own Way’, ‘Dreams’ en ‘You make loving fun’ vinden we ‘Don’t stop’ wel een passende song voor de duurlopers onder de fans.