Foo Fighters – Walking after You

If you walk out on me, I’m walking after you
Another heart is cracked in two, I want you back,
I cannot be without you, matter of fact
Ooh I want you back, I want you back

In the key of X
De sf-serie X-files is onmiskenbaar een van dé tv-iconen uit de jaren negentig. Foo Fighters, een band die in het midden van dat decennium uit de asresten van Nirvana ontstond, heeft er blijkbaar ook wat mee. In 1996 deed de band een geslaagde cover van Gary Numans ‘Down in the Park’ op de verzameling Songs in the Key of X. ‘Walking after You’ staat op de soundtrack van de film uit 1996.

Een eerdere versie van het nummer vind je terug op Foo Fighters tweede plaat The Colour and the Shape (1997). Die langspeler betekende de eerste grote doorbraak met twee miljoen verkochte exemplaren. Ruim tien jaar later groeit de band na Echoes, Silence, Patience & Grace (2007) uit tot een echte grote stadionact. Dave Grohl, ex-Nirvanadrummer, is nog steeds de meest sympathieke rockster uit het circuit.

Eerder dit jaar vallen de Foo Fighters flink in de prijzen bij de uitreiking van de 54ste Grammy Awards: Grohl wordt gelauwerd voor de beste lange muziekvideo, het beste hardrock/metal-nummer, de beste rocksong en het beste rockalbum. In juni stond de band op Pinkpop.

Various artists – Songs in the Key of X: Music from and Inspired by the X-files (Warner Bros. Records, 1996)