Geslaagde Rokjesdagloop op zonovergoten lentedag

De Sky Radio Rokjesdagloop beleefde afgelopen zondag een zeer geslaagde 5de editie. Op de gedroomde eerste warme lentedag, precies zoals Martin Bril het ooit bedoelde, verschenen zo’n 1.400 deelneemsters aan de start van één van de verschillende hardloop- en wandelafstanden.

Na een hartverwarmende inleiding door Rokjesdag-actrice Lieke van Lexmond en Tessa van de Berg, ambassadeur van Stichting MS Research, loste Lieke de startschoten voor deze gedenkwaardige lustrumeditie. Met donaties en persoonlijke actiepagina’s van deelneemsters, vriendinnenteams en businessteams werd maar liefst 27.073 euro opgehaald voor het onderzoek naar MS.

Sportieve prestaties
Naast de inzet voor het goede doel, werden er ook in sportief opzicht geweldige prestaties neergezet. De 5 km werd gewonnen door Sjoukje van den Boom in een pijlsnelle tijd van 19 minuten en 16 seconden, terwijl Inez Haagen zegevierde op de 10 km in 38 minuten en 57 seconden. De Walk4MS, het wandelonderdeel van het evenement, trok ruim 250 deelnemers, onder wie vrouwen met MS en hun supporters. Met keuze uit de afstanden 5, 10 of 15 km voerde het parcours over historische IJ-dijken via de Nesciobrug, IJburg en Flevopark terug naar de finish. Bij de wandelaars is iedereen een winnaar.

Alle wandelaars en lopers hebben op een positieve manier aandacht gevraagd voor MS

Walk4MS
De eerste editie van de Walk4MS, dit jaar officieel toegevoegd aan het programma van de Rokjesdagloop en mede mogelijk gemaakt door Sanofi Genzyme, was een groot succes. “We vinden het fantastisch om te zien dat zoveel deelnemers inclusief mensen met MS hebben meegedaan aan de Walk4MS. Alle wandelaars en lopers hebben hiermee met elkaar op een positieve manier aandacht gevraagd voor MS. Dit juichen wij enorm toe. Wij willen de organisatie, alle deelnemers en betrokkenen graag bedanken voor een zeer geslaagde dag,” aldus Bert de Jong, General Manager Benelux bij Sanofi Genzyme.

LiekevanLexmond+BertdeJongTessaLieke

Project Y (‘why’)
De specifieke bestemming van de opbrengst van de Rokjesdagloop/Walk4MS is Project Y (spreek uit als ‘why’) van het VUmc MS Centrum Amsterdam. Waarom gaat het met de ene patiënt met MS lange tijd relatief goed, terwijl de ander al snel op beperkingen stuit? Met deze studie onder alle Nederlanders met MS die in 1966 zijn geboren, wil VUmc MS Centrum op deze vraag een antwoord krijgen. “Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat MS-patiënten een goede kwaliteit van leven behouden,” stelt prof. dr. Bernard Uitdehaag, neuroloog en directeur van het VUmc MS Centrum Amsterdam. Kijk voor meer informatie over dit project op www.vumc.nl/projecty.

 
Volgend jaar keert de Sky Radio Rokjesdagloop/Walk4Ms terug. De datum wordt binnenkort bekendgemaakt.

Kijk voor uitslagen en foto’s op www.rokjesdagloop.nl en www.vetersvoorms.nl.

Foto’s: Rita de Bruijckere
(header) Lieke van Lexmond (Rokjesdag, de film) en Tessa van de Berg (Stichting MS Research) verzorgen de startschoten.
(inzet links) Lieke van Lexmond in gesprek met Bert de Jong, general manager Benelux van Sanofi Genzyme
(inzet rechts) Tessa van de Berg en Lieke van Lexmond leiden de starts in