Get ready: Dam tot Damloop 2016

Het grote aftellen is begonnen: nog 3 nachten voordat jij en 49.999 hardlopers starten bij de 32e editie van de Dam tot Damloop. Op zondag 18 september leggen 50.000 mensen 10 Engelse Mijl af van Amsterdam naar Zaandam.

De Dam tot Damloop is één van de grootste businesslopen ter wereld. En er zijn deelnemers van over de hele wereld. Ook het feit dat je start en finisht in verschillende steden, maakt het een bijzonder event. Speciaal voor alle deelnemers die niet kunnen wachten, volgen hier enkele leuke en nuttige tips voor een relaxte en onvergetelijke race.

Snel en makkelijk
Weinig tijd of zin om verder te lezen? Download dan gratis de Dam tot Damloop app in de App Store of in de Google Play Store. Zo kom je ook helemaal voorbereid aan de start.

Race day check list
Reken maar dat je zondagochtend niet helemaal jezelf bent. Zenuwen. Vergeetachtig. Stress. Onzekerheid. Noteer dus vooraf, bijvoorbeeld in je mobiele telefoon, een check list van zaken die je nodig hebt en stop alles ruim op tijd in de juiste tas.

Mee naar de start
– Startnummer: stop deze nú in je tas (echt waar: je zal niet de eerste zijn die juist dit belangrijke papiertje vergeet…)
– geld (papiergeld, geen munten)
– speldjes of magneetjes (om je nummer vast te maken)
– voldoende eten en drinken tot aan de start en eventueel voor tijdens de race

Optioneel
– (blaren)pleisters
– voorgeschreven medicatie
– deelname informatie over de race (die je in jouw envelop vindt)
– identificatie (paspoort of rijbewijs)
– opgeladen telefoon of andere muziekspeler en koptelefoon/oortjes
– mobiele telefoon
– extra kleding (zie hieronder)

Outfit strategie
Leg je hele outfit (dus ook items als sokken en sportbeha) de avond ervoor klaar. Dit geeft rust. Overweeg ook een petje, drinkbelt of andere items die jou koel houden. Kleed je sowieso op de activiteit van die dag (hardlopen!) en niet op de buitentemperatuur, tel hier dus een graad of 10 bij op.

Dubbelcheck
Twintig graden en een zonnetje: perfect hardloopweer. Dat is vandaag de voorspelling. Check zaterdag de weer update nog even. Is er toch regen voorspeld? Stop een regenjas, poncho of vuilniszak in je tas zodat je droog blijft tot aan de start. Zakt de temperatuur, of ben je gewoon een koukleum? Neem (oude) kleding mee om warm te blijven tijdens het wachten. Vergeet niet: van de zenuwen krijg je het ook vaak koud, een vestje is dan fijn.

schermafbeelding-2016-09-15-om-16-45-37

DynaFlyte: don’t run, fly
Overweeg je nog nieuwe hardloopschoenen aan te schaffen? En wil je comfort én een lichtgewicht zodat je een pr kunt neerzetten? Misschien is de DynaFlyte dan iets voor jou. DynaFlyte haalt hetzelfde niveau cushioning als de Nimbus 17. De hardloopschoen met de beste cushioning technologie van alle ASICS producten. Maar dan met minder gewicht dan de Nimbus.

Hamsteren!
Zorg niet alleen voor een goed ‘laatste avondmaal’ en ontbijt. Hou ook rekening met de (trein)reis naar Amsterdam, de busreis van Zaandam terug naar Amsterdam én eventueel nog de reis naar huis. In het Dam tot Dam park na de finish zijn hapjes en drankjes te krijgen.

Leuk! Pop-up Damloop Store
Ben je dit weekend al in (de buurt van) Amsterdam? Neem dan een kijkje in de speciaal ingerichte Damloop Store aan de Overtoom 345. Hier kun je onder andere jouw ASICS shirt gratis laten bedrukken met een van de drie toffe prints. Ga voor Dam Fast. Run like it’s 1986 of deel je liefde de stad met ‘Amsterdamse paaltjes’.

Ukkies & nachtbrakers
Voor de kleine hardlopers worden op zondag 18 september in zowel Zaandam als Amsterdam-Noord de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd. En een dag eerder, op zaterdagavond 17 september, vindt ook weer de Damloop by night plaats. Deze 5 Engelse Mijl (8 km) door de verlichte straten van Zaandam is perfect voor de beginnende hardlopers, maar ook prima geschikt als warming-up loop voor de 10 Engelse Mijl op zondag.

Meet & greet @ Dam tot Dam park
Plan de rest van de zondag verder lekker helemaal niets. Zodat je alle tijd hebt om het Dam tot Dam Park te bezoeken. Dit is the place to be na de finish. Bedrijventeams, deelnemers en supporters komen hier samen om hun sportieve prestaties te vieren. Het is de climax van een gezellig en sportief dagje uit.

Tips van dé Damloop man
De snelste Nederlander op de Damloop ooit? Marti ten Kate. Wie kent dit hardloop-icoon niet!? Lees het verhaal van dé Damloop-man, laat je motiveren en maak gebruik van zijn trainingstips.

Winnen, winnen!
Wil jij van top tot teen gloednieuw aan de start verschijnen? Doe dan mee aan de toffe Run2Day win-actie en win een ASICS pakket t.w.v. 500 euro.