GRÜNBAG, ‘groene’ tassen in alle kleuren

Sinds kort zijn de producten van de populaire tassenfabrikant GRÜNBAG uit Denemarken in Nederland leverbaar via Erixoutdoor. Veganistische tassen voor een groenere toekomst, dat trekt onze aandacht.

Uit restmaterialen

De tassen van GRÜNBAG zijn gemaakt van gerecycled restmateriaal dat afkomstig is van diverse bronnen, zoals vrachtwagenzeilen, banners, tenten, plastic drankflessen en zelfs van reddingsboten. Deze restmaterialen zijn gemaakt om extreem duurzaam en weerbestendig te zijn, dus waarom weggooien als hergebruik in de vorm van duurzame en weerbestendige tassen mogelijk is?

GRÜNBAG-tassen zijn waterdicht, licht en onderhoudsarm. Ze worden met de hand gemaakt in Denemarken door de oprichter en twee her-ontwerpers. Het GRÜNBAG -team bestaat uit slechts zes mensen, waardoor ze ervoor kunnen zorgen dat iedereen een eerlijk loon krijgt.

Re- en upcycling

GRÜNBAG produceert hoogwaardige veganistische tassen die lang meegaan. Het belangrijkste is dat dit op een milieuvriendelijke manier gebeurt: 90% van de gebruikte materialen wordt gerecycled of geupcycled. Normaal worden deze (rest)materialen weggegooid of verbrand. Door gebruik te maken van deze grondstoffen verminder je tevens de CO2-uitstoot. Dát is de missie van GRÜNBAG: minder verspilling en oude materialen een nieuwe bestemming geven. Het bedrijf streeft daarmee naar een ​​afvalvrije aanpak.

GRÜNBAG-tassen zijn leverbaar als rug-, schouder- en sporttassen, in diverse kleuren, prijzen vanaf ca. € 95, verkrijgbaar bij Erixoutdoor.