Half Crazy Running Rebels Crew are Down with UP

Bekend van onze rubriek ‘Runningcrew van de maand’ organiseren de Running Rebels iets moois voor een rivaliserende runningcrew, de Half Crazy Runners. De makers van Keep-on-Running.nl vinden dit een erg mooi initiatief en we willen de hardlopers van Nederland hier dan ook graag op attenderen.

Dat hardlopen verbroedert is natuurlijk allang bekend. Dat je kunt sporten en daardoor geld kunt ophalen voor het goede doel, ook. Om enkele van de bekendste te noemen: de Roparun voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten, de Hilversum City Run voor Spieren voor Spieren,  Rokjesdagloop voor MS, de Marathon van New York voor Cliniclowns of voor Kika. En zo zijn vele hardloopwedstrijden gekoppeld aan een goed doel. Hoe mooi is het dat wij daar met z’n allen gewoon een steentje aan bijdragen? Alleen maar door te doen waar we van houden?

Dat Nederlanders sowieso vrijgevig zijn, blijkt wel uit deze cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek: gemiddeld geven Nederlandse huishoudens jaarlijks bijna 150 euro uit aan collectes en donaties. Deze giften hebben doorgaans een eenmalig karakter. Huishoudens kunnen ook op regelmatige basis een vast bedrag aan een goed doel overmaken, zoals aan charitatieve of andere organisaties die een algemeen nut dienen, maar ook aan vakbonden of kerkelijke instellingen.

Wij van Keep-on-running vinden dit wel een heel erg mooi initiatief en willen de hardlopers van Nederland hiervoor uitnodigen.

De Up-Run

JE BENT PAS ECHT BEPERKT, ALS JE NIETS LEERT VAN MENSEN MET EEN BEPERKING

Mooie doelen zijn er om samen te delen, maar ook om samen te bereiken. Peter Kooijmans van de HalfCrazyRunners is een hardloper die weet waar #crewlove voor staat. Peter heeft de droom om een lunchroom te realiseren De basis van het concept zijn de unieke werknemers die in de lunchroom werken. Dit zijn namelijk allemaal mensen met een beperking, deze unieke werknemers zorgen voor de bijzondere sfeer en uitstraling van de onderneming. Dit is de klikbare link naar het filmpje.

De Running Rebels Rotterdam willen Peter helpen bij het realiseren van deze droom en hem een steuntje in de rug geven bij zijn crowdfundingcampagne.

Ze gaan met z’n allen terug naar de plek waar het idee is ontstaan.* Het doel is om een halve marathon hard te lopen. Voor het inschrijfgeld van € 21,10 krijg je een halve marathon, een ijskoud biertje/fris en een overheerlijke hamburger. Maar het belangrijkste is dat de gehele opbrengst naar het crowdfundingproject van Peter gaat.

BEN JIJ DOWN MET DE UP-RUN?!  Wil je meedoen? Stuur even een berichtje naar de Running Rebels via de Facebook pagina.

WE DOEN HET SAMEN!

#NeverGiveUp

*

LUNCHROOM UP

Om de lunchroom daadwerkelijk te openen is een investering nodig van 85.000 euro, daarmee moet het beoogde pand aan de Verlengde Kerkweg in Ridderkerk omgetoverd worden van winkelpand tot lunchroom.

Als het zover is moet er op de gevel de naam Lunchroom UP verschijnen. UP staat voor Unique People. Die naam verwijst naar de unieke werknemers en is een tegenhanger van de term “down” die veel wordt gebruikt voor projecten die iets met een beperking te maken hebben. Met UP wil Peter vooral positiviteit uitstralen.

CONCEPT

Peter licht toe: “Het idee is geboren uit een combinatie van mijn ruime ervaring in de horeca en het begeleiden van een autistische jongen, wat ik al 10 jaar met heel veel plezier doe. In de lunchroom komen die twee facetten geweldig samen.

Het concept is meer dan alleen een lunchroom, ik ben druk bezig met het zoeken naar producten die een link hebben met de doelgroep. Het idee is dat achter alle producten een verhaal zit, dit kunnen verse sappen zijn van een zorgboerderij tot koffie die wordt gebrand door mensen met een beperking.

Deze speciale producten krijgen ook een plek in een winkeldisplay dat onderdeel moet worden van het concept. Zo moet het een totaalconcept worden waarbij ik zoveel mogelijk de samenwerking wil zoeken met maatschappelijke ondernemers.”