Hardloopkalender december

Hardloopkalender: waar loop jij in december?

Keep-on-Running.nl/De leukste lopen heeft een selectie gemaakt van zes opvallende, leuke hardloopevenementen in december. Je kunt ook een review schrijven en een beoordeling geven!

zaterdag 8 december: Midwinter Duinloop

Wanneer je in training bent voor de NN Egmond Halve Marathon of kwart marathon, mag de Midwinterduinloop niet ontbreken in je trainingsschema. Met nog een maand te gaan en een 16,8 en 7,6 km op het programma, een ideale voorbereiding op beide onderdelen! Ook als je niet in training bent voor de NN Egmond Halve ­Marathon, kun je deze prachtige run doen. Je loopt door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat, waar je zomaar de route van een kudde wilde paarden of Schotse Hooglanders kunt kruisen.

https://keep-on-running.nl/loopkalender/midwinterduinloop/

Zaterdag 8 december: Midwinternachtrun Gent

Loop langs de mooiste bezienswaardigheden in Gent en word volledig ondergedompeld in de wintersfeer. Het vernieuwde 10km parcours bestaat uit één grote lus. De extra mooie plekjes uit het Gentse zijn verzekerd!

https://keep-on-running.nl/loopkalender/midwinternachtrun-gent/

Zondag 9 december: DSW Bruggenloop

Dit jaar vindt de 30e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam plaats. Het klassieke 15 km parcours van de Bruggenloop gaat over 6 bruggen in Rotterdam waaronder de bekende Willemsbrug en de Van Brienenoordbrug. Tijdens deze winterse loop waan je je als deelnemer in een donkere Kerstachtige omgeving waarin de verlichte skyline en het stadshart van Rotterdam nog beter tot zijn recht komen.

https://keep-on-running.nl/loopkalender/bruggenloop-rotterdam/

Zondag 16 december: Aachener Winterlauf

Deze 18 km race over asfalt loopt vanaf Aken, Duitsland, naar een plaatsje verderop. Het mooiste van deze race is dat het parcours na de heuvel na 2 km, alleen nog maar naar beneden loopt. Meer info?

https://keep-on-running.nl/loopkalender/aachener-winterlauf/

Maandag 31 december: Rabobank Sylvestercross

Dit jaar alweer de 38ste editie van de Sylvestercross, traditiegetrouw op Oudejaarsdag. Op 30 december is er de Vaarderhoogt Sylvester by Night: de Familie DonderRun, een recreatieve loop voor scholieren tussen 7 en 15 jaar met vader/moeder/opa of oma, en de Sylvester  by Night Run voor 12+ en volwassenen. Lees ook het artikel op deze site.

https://keep-on-running.nl/loopkalender/sylvestercross/

Geef een cijfer aan jouw favoriete loop!

Op De leukste lopen.nl vind je niet alleen een overzicht van de leukste lopen, je kunt ook een cijfer geven!