Waar loop jij deze zomer? (2)

Aangezien Nederland deze weken half leegloopt is de loopkalender in de zomer iets minder gevuld. Toch valt er voor de doorlopers (en het hele gezin) nog genoeg te genieten, vaak ook doordeweeks. Hierbij een boeketje tot begin augustus.

Univé Midzomeravondmarathon Diever

zaterdag 20 juli – Alweer de 20ste editie van dit befaamde evenement, alweer in de vertrouwde handen van de Stichting Sport Promotie Diever. Het parcours bestaat vooral uit asfalt- en schelpenpaden en de afstanden zijn 10,2 km – 20 km – 30 km en hele marathon.

Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum

zaterdag 27 juli – Dit loopfeestje in het Noorden zet ook alweer de 29ste editie in de boeken. Nieuw is de optie voor een 10 km voor wie de halve net iets te hoog gegrepen is. Mooi detail: er lopen pacers (hazen) mee! Inschrijven bij Eetcafé Neptunus in Ulrum.

Boulevardloop Vlissingen

woensdag 31 juli – De 82ste (!) editie van dit evenement met start en finish op Boulevard Blankert. De wedstrijdloop omvat twee ronden over de boulevard van elk 3,6 km, dus 7,2 km. De trimloop is één ronde van 3,6 km. Omkleden kan in een zaaltje van Cinecafé. Onderdeel van het Stratenloopcircuit.

Pride Run Amsterdam

vrijdag 2 augustus – In het weekend van Pride Amsterdam is dit jaarlijkse evenement een initiatief van DGLA, Dutch Gay and Lesbian Athletics, de enige LHBT-atletiekvereniging van Nederland. De start voor 5, 10 of 21,1 km is bij Sporthal Zeeburg aan de Insulindeweg.

Stortemelk Halve Marathon Vlieland

zondag 11 augustus – Op het eiland van rust en ruimte is het in augustus hollen geblazen. Vanaf Camping Stortemelk waaieren lopers uit over het eiland, met keuze voor 5, 10 of 21,1 km. Dan mogen de eilanders even bijkomen totdat in het laatste weekend van augustus het festival Into The Great Wide Open opnieuw duizenden bezoekers trekt.

Loop op je gemak door onze hardloopkalender voor een mooi evenement bij jou in de buurt.