hardloopkalender pasen

Hardlopen met de paasdagen

‘Nomen est omen’, komende paaszaterdag kun je lopen in Eibergen, tijdens de Voshaar5000. Het is slechts een van de vele hardloopevenementen die komend paasweekend plaatsvinden. Bijgaand een selectie kriskras door Nederland en België.

Goede vrijdag – Hartloop Leusden

Hartloop is een nieuw evenement in Leusden, dat is georganiseerd door acht sportmarketingstudenten. Ze kozen voor een hardloopevenement met Stichting Hartekind als goed doel.
Hartloop Leusden

Zaterdag: Abdijbierenloop

Bier en hardlopen gaat niet zo goed samen, maar daar denken ze in België gelukkig anders over. Bij de Abdijbierenloop in Kruishoutem ontvang je per afgelegde ronde (=1000 meter) 1 abdijbier (fles) met max. 10 abdijbieren (flessen) voor 10 afgelegde ronden. De organisatie vertelt er niet bij of je het bier ter plekke moet opdrinken. Het lijkt ons een mooi excuus voor een trainingsloopje.
Abdijbierenloop

Paaszondag: de Paasloop Twisk

Op zondag 21 april 2019 organiseert Koninklijke IJsclub “De Schaats” uit het Westfriese Twisk de 27ste de Paasloop. Geen standaardafstand hier: naast de 3 en 11 km is er ook weer een 5,5 km loop. Waarover de organisatie stelt: echter zonder indeling van leeftijd, maar wel met podiumplaatsen voor dames én heren gescheiden.
De Paasloop Twisk

Paasmaandag: Zjwamer Paosloup

Voor wie het Limburgs niet machtig is: het betreft hier de Paasloop Swalmen. Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in Café-Zaal ‘t Kesjotje. De route loopt dwars door het dorpshart.
Zjwamer Paosloup

Op zoek naar een evenement dat dichterbij je in de buurt is? Kijk dan op de kaart vandeleukstelopen.nl of in de Hardloopkalender april.