De leukste lopen 2020/2021

Deze hardloopkalender biedt je een actueel overzicht van de leukste lopen in binnen- en buitenland. Van grote marathons en bijzondere loopevents in de wereld tot en met kleinschalige lopen in je eigen regio. Wandel er rustig doorheen en kies de loop die bij jou past. Uitdagingen in alle soorten en maten. Voor beginners, doorlopers, vrijlopers en ultralopers. We wensen je veel loopplezier!

zondag 29 mrt 2020

Polderloop 2020 Hazerswoude-Dorp

Grote teleurstelling, omdat ook de maart-editie van de Polderloop geen doorgang kan vinden. Waar vorige maand het stormachtige weer nog roet in het eten gooide, is het dit keer het coronavirus. Nog nooit eerder in de geschiedenis van de Polderloop is het gebeurd dat twee edities in één kalenderjaar moesten worden afgelast.

Blijf op de hoogte

Veiligheid en gezondheid gaat boven alles en dus hebben de lopers dit jaar nog maar één keer deel kunnen nemen aan de Polderloop van 2020. Of de editie in april wel doorgang kan vinden is nog maar de vraag, want vooralsnog slaat het coronavirus flink om zich heen. Houd daarom de komende tijd goed de kanalen van de Polderloop in de gaten (website en Facebook) en blijf op de hoogte.

Polderloop-shirt

De afgelastingen hebben ook consequenties voor het Polderloop-shirt, waar ieder jaar weer voor kan worden gelopen. Normaal gesproken krijgt de loper bij deelname aan 3 van de 4 edities het felbegeerde Polderloop T-shirt, maar helaas kan dat dit jaar niet meer behaald worden. Omdat de Polderloop een hoop startgeld is misgelopen door de twee gecancelde lopen, heeft de organisatie moeten besluiten het shirt dit jaar niet uit te geven. Heeft u wel een stempel gekregen bij de eerste loop? Deze kunt u uiteraard bij ons om komen wisselen voor een medaille of een bidon.

Laten we hopen dat er in april ‘gewoon’ weer lopers aan de start kunnen verschijnen en Polderloop 2020 daarmee toch nog op een waardige manier afgesloten kan worden!

 • Plaats:Hazerswoude-Dorp (ZH) (ZH)
 • Afstanden:1,5 km - 5 km - 10 km - 15 km - halve marathon
Meer info
zondag 05 apr 2020

Rokjesdag Run4Ms | Walk4MS Amsterdam

Update Corona (COVID-19) – 12 maart 2020

Door de overheid is afgekondigd dat alle evenementen met meer dan 100 personen tot in ieder geval 31 maart, niet door mogen gaan. Besloten is dat de Rokjesdag Run4MS | Walk4MS van 5 april uit te stellen naar een nader te bepalen datum. De organisatie informeert de deelnemers via e-mail, website en social media. De organisatie streeft ernaar zo snel mogelijk helderheid hierin te verkrijgen. We vragen uw begrip hiervoor!

Nu ook voor mannen!

Ieder jaar komen mensen uit heel Nederland naar Amsterdam om samen met vriendinnen mee te doen aan de Rokjesdagloop. Steeds vaker werd gevraagd of mannen ook mee mochten doen. Daarom heet het evenement vanaf 2020: Rokjesdag Run4MS | Walk4MS en mogen mannen meedoen, met of zonder rokje!

Programma (onder voorbehoud)

12:00 uur          Start Muziek
12:15 uur           Opening speaker
12:40 uur          Peptalk Tessa – 10 km
12:45 uur       Start Rokjesdag Walk4MS 10 km 
13:25 uur          Peptalk Tessa – 5 km
13:30 uur       Start Rokjesdag Walk4MS 5km 
13:55 uur          Peptalk Tessa – 5 +10 km
14:00 uur      Start Rokjesdag Run4MS 5 + 10 km
15:35 uur          Prijsuitreiking

15:50 uur          Bekendmaking opbrengst – cheque overhandiging
16:00 uur          Start Muziek
18:00 uur         Afsluiting Rokjesdag Run4MS | Walk4MS

https://www.rokjesdag.ms

 

 • Plaats:Amsterdam (NH)
 • Afstanden:5 km - 10 km (hardlopen) + 5 km - 10 km (wandelen)
Meer info
Two Oceans Marathon Run4Schools
zaterdag 11 apr 2020

Two Oceans Marathon, Kaapstad (ZA)

Deze marathon in Kaapstad dankt zijn naam en faam aan het parcours dat de Indische Ocean verbindt met de Atlantische Oceaan. Elk jaar wordt er gelopen op Paaszaterdag, in 2020 is dat 11 april. Het is zowel een uitdagende (flinke klims en 14 km extra) als fotogenieke marathon (magic views). Je kunt kiezen tussen de ultramarathon van 56 km of halve marathon van 21 km. Een dag eerder, op Goede Vrijdag, worden ook nog twee trailruns georganiseerd op de Tafelberg (24 km en 12 km).

Stichting Run4Schools organiseert elk jaar een reis naar de Two Oceans Marathon. Meer dan 300 runners zijn de afgelopen 14 jaar door ons succesvol begeleid naar de finish. Een geweldige ervaring die bij de deelnemers altijd veel los maakt. Leslie Pangemanan, oprichter van Run4Schools, liep deze marathon maar liefst 14 keer en is als enige Nederlander in bezit van een ‘Blue Number’: een vast startbewijs. Als je met ons meegaat loop je niet alleen voor jezelf, maar ook voor het goede doel dat je daar ter plekke bezoekt: één van onze vier scholen in township Mitchells Plain.

Interesse? Stuur een e-mail naar Arjan Zwaan: arjan@run4schools.nl of bel hem even: 06-484 302 95.

 • Plaats:Kaapstad (Zuid-Afrika)
 • Afstanden:fun runs - friendship runs - halve marathon - trailrun (12 + 24 km) - ultra marathon (56 km)
Meer info
zaterdag 30 mei 2020

Roparun Parijs/Hamburg Rotterdam

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

In 2020 vindt het evenement plaats van 30 mei t/m 1 juni.

 • Plaats:Parijs (FR) of Hamburg (DE) naar Rotterdam (ZH)
 • Afstanden:520 km of 580 km estafette
Meer info
maandag 01 jun 2020

Rabobank ALS Lenteloop Bilthoven

Vincent Cornelissen, de initiatiefnemer van de Rabobank ALS Lenteloop, kreeg in 2015 de diagnose ALS en het bericht: “Hier kunnen we niets aan doen, hooguit enigszins vertragen”. Zich er zomaar bij neerleggen is echter niet zijn stijl. Extra onderzoek moet de oplossing dichterbij kunnen brengen. Extra onderzoek betekent extra geld. “Eerder liep ik halve marathons voor goede doelen. Nu had ik een goed doel dichtbij gevonden. Een sponsorloop voor extra onderzoek naar de oplossing van ALS. Daarbij kwam dat het nu nog belangrijker was dan ooit om het leven te vieren. Die twee ingrediënten combineren we in de Rabobank ALS Lenteloop, een loop die net als de lente vrolijkheid en positiviteit brengt. En de oplossing van ALS wellicht een stapje dichterbij!”

 • Plaats:Bilthoven (UT) (UT)
 • Afstanden:3 en 6 km funwalk Bilthoven - 5 km - 10 km - 500 m special
Meer info
zondag 07 jun 2020

Alfabet Challenge (alternatieve Letterenloop)

De HUGO BOSS Letterenloop gaat als gevolg van de coronacrisis niet door. Als alternatief bedacht de organisatie de Alfabet Challenge, een online uitdaging die bestaat uit 26 thuisoefeningen met instructies om fit en gezond te blijven.

Voor iedereen!

Bekende Letterenloop-ambassadeurs zullen ieder op eigen en unieke wijze de instructies verzorgen. Zo helpen we jou aan een zo goed mogelijke voorbereiding voor alle andere hardloopevenementen die dit jaar nog wél gaan plaatsvinden. In de spirit van de Letterenloop zijn alle oefeningen voor iedereen. Jong en oud. Voor de snelle hazen, maar ook voor de ontspannen lopers.

Unieke prijzen

Als deelnemer ontvang je de unieke HUGO BOSS Letterenloop medaille. Bovendien vragen we om jouw uitvoering te delen via onze social media kanalen in de vorm van foto’s en/of video’s met de hashtag #AlfabetChallenge. De meest inspirerende, grappige of invloedrijke posts ontvangen unieke prijzen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door onze sponsoren en zijn onder andere massagebehandelingen, diner vouchers en boeken.

Run4Schools, juist nu!

Ook zonder run blijft de Letterenloop onlosmakelijk verbonden aan Run4Schools. Voor de kinderen in de townships van Kaapstad maakt de coronacrisis de problemen in veel gevallen nog groter. Zij hebben vaak geen veilig thuis met ouders die helpen met huiswerk, laat staan lesmateriaal. Hulp is nu nog meer dan voorheen gewenst.

Inschrijven

Inschrijven voor de HUGO BOSS Alfabet challenge gaat op de manier zoals je van ons gewend bent: hier. Jouw inschrijfgeld is slechts 5 euro en gaat als donatie volledig naar Run4Schools.

 • Plaats:Haarlem (NH) (NH)
 • Afstanden:26 thuisoefeningen
Meer info
zondag 28 jun 2020
zondag 27 sep 2020
zondag 27 sep 2020
zondag 11 okt 2020

Bank of America Chicago Marathon (USA)

Eén van de Big Six Marathons, drie in het voorjaar en drie in het najaar:

Tokyo: eind februari | www.marathon.tokyo
Boston: medio april | www.baa.org
Londen: medio/eind april | virginmoneylondonmarathon.com

Berlijn: meestal de laatste zondag van september | www.bmw-berlin-marathon.com
Chicago:  half oktober | www.chicagomarathon.com
New York: eerste zondag van november | www.tcsnycmarathon.org

De Amerikaanse Jillian Anderson schreef een uitgebreide gids over trainen voor een marathon.  Deze is gratis te bekijken op: https://www.sport-fitness-advisor.com/marathon-training.html

 • Plaats:Chigago (USA)
 • Afstanden:marathon

Meer info
zondag 18 okt 2020

TCS Amsterdam Marathon

Wil je jouw perfecte Amsterdam Marathon lopen?

Bereid je dan voor op de Amsterdam Marathon met hulp van de Run8-videotraining.

Samen met Run8 biedt Keep-on-Running.nl de marathontraining aan met instructies en uitleg op video door hardlooptrainer Dave Baars. Door middel van video’s en e-mails krijg je training van Dave. Hij leert je hoe je je training op een goeie manier opbouwt. En hoe je gemotiveerd blijft tot het eind.

Instructievideo

 • Plaats:Amsterdam (NH)
 • Afstanden:8 km - halve marathon - hele marathon
Meer info