De leukste lopen 2020/2021

Deze hardloopkalender biedt je een actueel overzicht van de leukste lopen in binnen- en buitenland. Van grote marathons en bijzondere loopevents in de wereld tot en met kleinschalige lopen in je eigen regio. Wandel er rustig doorheen en kies de loop die bij jou past. Uitdagingen in alle soorten en maten. Voor beginners, doorlopers, vrijlopers en ultralopers. We wensen je veel loopplezier!

zaterdag 08 mei 2021

Leiden Marathon

Bij het plaatsen van deze tekst is nog niet bekend of alle omstandigheden in mei 2021 weer normaal zijn. In dat geval is er in het weekend van 8 en 9 mei weer gewoon een ouderwets gezellige Leiden Marathon vanuit de mooie historische binnenstad van Leiden naar dat fraaie Groene Hart. Wat het coronavirus ook veroorzaakt, de identiteit en sfeer in Leiden en regio blijven gelijk. En bij de finish brandt de Marathon Vlam die door meer dan 200 lopers hardlopend uit het Griekse plaatsje Marathon is gehaald (je kunt nog meedoen!). De Leiden Marathon is daarmee de allereerste marathon in de wereld die dat (3.200 kilometer) hardlopend heeft gedaan.

  • Plaats:Leiden (ZH) (ZH)
  • Afstanden:2 km - 10 km - 21 km - 42 km
Meer info
zaterdag 05 jun 2021
Hoge Veluwe Loop
zondag 10 okt 2021

Hoge Veluwe Loop

Het tweede weekend van oktober staat volledig in het teken van bewegen in de natuur. Op zaterdag 9 oktober is de Hoge Veluwe Wandeldag, op zondag 10 oktober de Hoge Veluwe loop.

In verband met mogelijke coronamaatrdegelen die in oktober mogelijk nog van kracht kunnen zijn, is de definitieve vorm nog niet bekend. Op 1 juli maken we de keuze voor de definitieve vorm van de Hoge Veluwe Loop 2021.

Via de website wordt bekendgemaakt of en wanneer je je kunt inschrijven. Linksom of rechtsom; er zal gelopen worden in het tweede weekend van oktober!

  • Plaats:Hoenderloo (GE) (GD)
  • Afstanden:De Moeffie Mijl + 5-10-21,1 km hardlopen + 5-15-28 km trail
Meer info
zondag 17 okt 2021

TCS Amsterdam Marathon

De inschrijving voor de 45ste editie van de TCS Amsterdam Marathon is geopend, uiteraard onder voorbehoud van alsdan geldende coronamaatregelen!

Bij onverhoopte afgelasting wordt je startbewijs doorgezet naar de editie van 2022.

Stond je ingeschreven voor de editie van 2020? Dan blijft je startbewijs inclusief bestelde extra’s geldig voor de editie van 2021. Voordat de inschrijving opengaat, informeert de organisatie je per e-mail hoe je je oude startbewijs kunt omzetten naar de editie van 2021.

  • Plaats:Amsterdam (NH) (NH)
  • Afstanden:TCS 8 km - Mizuno Halve Marathon - TCS Marathon
Meer info
zondag 24 okt 2021
zondag 24 apr 2022

Enschede Marathon

“Geniet van jouw vooruitgang”

Enschede Marathon was in 1947 de allereerste marathon van Nederland. Als loper maak je dus deel uit van een geweldige loopgeschiedenis. Door de jaren heen is het parcours sneller geworden en de verzorging optimaal. Met start en finish in hartje Enschede, via Roombeek, het mooie Twentse landschap, Lonneker en Universiteit Twente (UT). Enschede Marathon is meer dan een marathon alleen. We werken samen met hightech partners uit de regio, jaarlijks zijn er twee congressen i.s.m. UT en Roessingh Research & Development en er zijn clinics voor een optimale voorbereiding door trainers en topatleten als Ingrid Prigge en Marti ten Kate.

Foto: Patrick Scholing, winnaar 2019 Geart Jorritsma

  • Plaats:Enschede (OV) (OV)
  • Afstanden:KidsRun 1 km - FitRUN 5 km - CityRUN 10 km - halve marathon - marathon - CompanyRUN

Meer info