De leukste lopen 2018/2019

Deze hardloopkalender biedt je een actueel overzicht van de leukste lopen in binnen- en buitenland. Van de grote marathons en bijzondere loopevents in de wereld tot en met kleinschalige lopen in je eigen regio. Wandel er eens rustig doorheen en kies de loop die bij jou past. Uitdagingen in alle soorten en maten. Voor beginners, doorlopers en ultralopers. We wensen je veel loopplezier!

vrijdag 19 apr 2019

NSK Ekiden Eindhoven

Het NSK Ekiden wordt dit jaar georganiseerd in Eindhoven. Het is een Nederlands Studenten Kampioenschap, dit betekent dus dat er gestreden kan worden om een Nederlandse titel.
Bij een Ekiden wordt er in estafette vorm een marathon gelopen. De loopafstanden zijn als volgt: 5 – 10 – 5 – 10 – 5 – 7.2 km.
Er is naast een studenten klassement ook een klassement voor de niet-studenten. Er valt dus voor iedereen wat te winnen!

 • Plaats:Eindhoven (NB)
 • Afstanden:5 km - 7,2 km - 10 km
Meer info
Two Oceans Marathon Run4Schools
zaterdag 20 apr 2019

Old Mutual Two Oceans Marathon (Zuid-Afrika)

Deze marathon in Kaapstad dankt zijn naam en faam aan het parcours dat de Indische Ocean verbindt met de Atlantische Oceaan. Elk jaar wordt er gelopen op Paaszaterdag, volgend jaar is dat 20 april. Het is zowel een uitdagende (flinke klims en 14 km extra) als fotogenieke marathon
(magic views). Je kunt kiezen tussen de ultramarathon van 56 km of halve marathon van 21 km. Een dag eerder, op Goede Vrijdag, worden ook nog twee trailruns georganiseerd op de Tafelberg (22 km en 12 km).

Stichting Run4Schools organiseert elk jaar een reis naar de Two Oceans Marathon. Meer dan 300 runners zijn de afgelopen 14 jaar door ons succesvol begeleid naar de finish. Een geweldige ervaring die bij de deelnemers altijd veel los maakt. Leslie Pangemanan, oprichter van Run4Schools, liep
deze marathon maar liefst 14 keer en is als enige Nederlander in bezit van een ‘Blue Number’: een vast startbewijs. Als je met ons meegaat loop je niet alleen voor jezelf, maar ook voor het goede doel dat je daar ter plekke bezoekt: één van onze vier scholen in township Mitchells Plain.

Interesse? Stuur een e-mail naar Arjan Zwaan: arjan@run4schools.nl of of bel hem gewoon even: 06-484 302 95.

 • Plaats:Kaapstad (Zuid-Afrika)
 • Afstanden:fun runs - friendship runs - halve marathon - trailrun (12 + 22 km) - ultra marathon (56 km)
Meer info
maandag 22 apr 2019

Groene Loper Run Maastricht

Hardlopen over De Groene Loper

Op (paas)maandag 2018 vindt in Maastricht de Groene Loper Run plaats, een mooie 5 én 10 kilometer lange hardloopwedstrijd waar iedereen aan kan meedoen. Het parcours van de run gaat voor het grootste gedeelte over de Groene Loper. De hardlopers rennen tussen het Europaplein en het MVV-stadion (de Geusselt). De precieze route wordt nog bekend gemaakt. Start en finish zijn naast de Lourdeskerk.

De sportieve leiding van de Groene Loper Run is in handen van de Maastrichtse toploper Ricardo Floris van Floris Running Evolution en Raoul Spronken van Maastricht Running Tours. Bij de organisatie zijn Emiel en Rob Frambach betrokken, die met hun bedrijf Extra Leisure ook de jaarlijkse triathlonwedstrijd IRONMAN en wielerwedstrijd Hammer Series verzorgen.

 • Plaats:Maastricht (LB)
 • Afstanden:5 km - 10 km
Meer info
dinsdag 23 apr 2019

de 4 van Meppel

Dit jaar zal de 4 van Meppel worden gehouden op 23, 30 april en 7, 14 mei 2019.

Trimloop verdeeld over 4 dinsdagavonden. De afstanden zijn 1 – 2,5 – 5 – 10 km. Een leuk evenement voor het gehele gezin. De eerste start is om 19:15 uur voor de 1 km. Vervolgens om 19:25 uur de 2,5 km. Beide afstanden worden op de atletiekbaan afgelegd.
Er wordt een klassement opgemaakt aan de hand van de beste drie tijden. Voor de beste drie liggen er ereprijzen klaar. Ook is voor alle deelnemers, die minimaal drie keer mee hebben gelopen,  een verrassing. Natuurlijk kan je ook meedoen op één avond. De inschrijving is op de dag zelf, vanaf 18.15 uur in de kantine van AV de Sprinter. Daar is tevens de start en finish. De 4 van Meppel is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft dus geen lid te zijn van een atletiekvereniging..

 • Plaats:Meppel (DR)
 • Afstanden:1 km - 3 km - 5 km - 10 km
Meer info
zaterdag 11 mei 2019
zondag 26 mei 2019
zondag 26 mei 2019

Street Child Sierra Leone Marathon

Eind mei organiseert Street Child voor de zevende keer de Sierra Leone Marathon, een uniek hardloopevenement waarbij honderden deelnemers afreizen naar Sierra Leone om daar hard te lopen voor een gezamenlijk goed doel. De marathon vindt plaats in Makeni, de derde grootste stad in Sierra Leone waar Street Child een aantal jaar geleden is begonnen met de eerste projecten. Deelnemers lopen over deels onverharde wegen door de jungle en langs kleine dorpjes, waar ze worden aangemoedigd door de lokale tribes en gehighfived door de kinderen. En daarna? Dan relax je natuurlijk op een van de mooiste bounty stranden van West-Afrika!

 • Plaats:Makeni (Sierra Leone)
 • Afstanden:5 km - 10 km - halve marathon - marathon
Meer info
zondag 26 mei 2019

OHG Loop Amsterdam

De OHG Loop werd voor het eerst georganiseerd in 2015. Dit vanwege het lokale initiatief vanuit de Buurtcoöperatie OHG om de buurtbewoners door middel van sport met elkaar te verbinden.

Hieruit is de traditie voortgekomen om op de laatste zondag van de maand mei de OHG Loop te organiseren. De deelnemers ervaren het als “de leukste loop van Amsterdam”, dit vanwege de kleinschaligheid en de gemoedelijke sfeer.

Het parcours gaat over de prachtige eilanden van het Oostelijk Havengebied. Ieder jaar wordt de OHG Loop op de laatste zondag in mei gehouden met een kinderloop van 1 en 3 kilometer en een volwassenenloop van 5 en 10 kilometer.

 

 • Plaats:Amsterdam (Oostelijk Havengebied) (NH)
 • Afstanden:kinderloop (1 en 3 km) - 5 km - 10 km
Meer info
woensdag 29 mei 2019

Everest Marathon Kathmandu (Nepal)

Tenzing Hillary Everest Marathon is an international high altitude adventure sports event held from  Mt. Everest Base Camp, crisscrossing the high sherpa trails of Khumbu valley on May 29th every year. This event celebrates the historical ascent on Mt. Everest by Late Tenzing Norgay Sherpa and Sir Edmund Hillary on 29th May 1953.    The 2019 edition is the 17th edition of this magnificent event. Runners from all everywhere can take part in their desired categories 60 km Extreme Ultra, 42 km Full Marathon and 21 Km Half Marathon.     Runners from all walks of life take part in this event – from highly professionals to new runners. Tenzing Hillary Everest Marathon is not just a running event – it is truly a once in a lifetime experience.

 • Plaats:Kathmandu (Everest)
 • Afstanden:21 km - 42 km - 60 km
Meer info
vrijdag 31 mei 2019

The Walkthrough – The Green Trail

Voor het vierde jaar op rij het evenement The Walkthrough, met op vrijdagavond 31 mei 2019 vanaf 19:00 uur (eerste startgroep), een speciale editie: The Green Trail! Het hardloopevenement, georganiseerd door energiecoöperatie Grunneger Power en Stichting The Walkthrough, heeft een groene insteek.

Duurzame route

Sportievelingen maken kennis met duurzaamheidsprojecten in Groningen Stad en Hoogkerk. Het evenement neemt deelnemers mee op een bijzondere route door en langs een reeks van duurzame initiatieven en bedrijven in Groningen. Het parcours voert door de Stad, industrie en natuur. In 7 kilometer (iets meer dan 4 mijl) rennen de deelnemers van de EM2 Venue Groningen en Rebel Rebel Hostel, via de akkers van Terra Next, over de Groningse vloeivelden en door de SuikerUnie om uiteindelijk te finishen op Zonnepark Vierverlaten in Hoogkerk. Met nog een paar extra pareltjes en verrassingen onderweg.

Met een programma bij de start, onderweg en aan de finish, de inzet van fotografen op diverse plekken en de inzet van elektrische bussen van finish naar de start is het evenement compleet. Met welk(e) loopmaatje(s) ga jij dit avontuur aan?

Bezoek ons ook op Facebook en  Instagram.

 • Plaats:Groningen (GR)
 • Afstanden:7 km

Meer info
zondag 02 jun 2019

Hugo Boss Letterenloop Haarlem

Op zondag 2 juni 2019 vindt de 12e editie van de HUGO BOSS Letterenloop plaats. Dit hardloopevenement voor jong en oud staat al meer dan 10 jaar bekend als één van de mooiste runs van Noord-Holland. Hardlopen wordt gecombineerd met gezelligheid en de opbrengst gaat naar Run4Schools. Een prachtig goed doel waarbij kinderen in de armste wijken van Zuid-Afrika door sport en spel gestimuleerd worden naar school te komen. De HUGO BOSS Letterenloop is tevens het sportieve alternatief van het boekenbal waar uitgevers, schrijvers en lezers een speciaal welkom krijgen.

 • Plaats:Haarlem (NH)
 • Afstanden:kidsrun 800 m - 1.500 m - 5 km - 10 km
Meer info
zondag 02 jun 2019

Asserstadsloop Assen

De Asserstadsloop zoekt elk jaar de verbinding met een goed doel. Dit jaar is dat Energy4All. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Deze kinderen hebben een probleem met het opwekken van energie waardoor ze altijd moe zijn en vaak maar een korte levensduur hebben. Energy4All wil door meer bekendheid en het inzamelen van geld, het onderzoek naar een medicijn voor deze ziekte steunen.

 • Plaats:Assen (DR)
 • Afstanden:kidsrun - 5 km - 10 km
Meer info
dinsdag 02 jul 2019

Brinkloop Diever

Ook dit jaar organiseert de Stichting Sport Promotie Diever in samenwerking met sportvereniging Friesland weer de jaarlijkse Brinklopen in Diever. Elke dinsdagavond in juli en augustus kunt u deelnemen aan dit steeds maar groeiende evenement, waarbij een zeer ontspannen en gezellige sfeer heerst. Image

U kunt bij de Brinklopen de volgende afstanden lopen: 2,5 / 5 of 10 km. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur in Stad en Esch, Westeres 7 te Diever.

 • Plaats:Diever (DR)
 • Afstanden:2,5 km - 5 km - 10 km
Meer info
zaterdag 14 sep 2019

Fish Potato Run Emmeloord en Urk

VIVAN 8 Engelse mijl(12,88km) Aanvang 15.00 uur op de haven van Urk
Waterman Onions 4 Engelse mijl(6,44km) Aanvang 15.45 uur op de Urkerweg, Tollebeek
Stet-Potato Kidsrun (500 of 1000 meter) in Emmeloord Aanvang 13.00 uur bij de finish Korte Dreef, Emmeloord
Stet-Potato Kidsrun (600 of 1200 meter) op Urk Aanvang 12.00 uur bij de start op de haven van Urk
Stet-Potato Kidsrun (500 meter) in Tollebeek Aanvang 15.00 uur St.Hubertusplaats, Tollebeek
Dujob 8 Engelse mijl Business Run (12,88km) Aanvang 15.00 uur op de haven van Urk
Dujob 4 Engelse mijl Business Run(6,44km)
Aanvang 15.45 uur op de Urkerweg, Tollebeek en Urk
 • Plaats:Urk - Emmeloord (FL) (FR)
 • Afstanden:kidsrun (in Urk en Emmeloord) - 21,1 km - 4 EM - 8 EM
Meer info
zondag 15 sep 2019

Halve en Kwart Marathon Cranendonck

De Halve en Kwart Marathon van Cranendonck is een prachtige loop door het natuurgebied van Cranendonck. De route gaat door de Vloeten, de Putberg, het Goor, natuurreservaat de Grootte Heide en de Buulbergsche Heide. Enkele muziekkapellen zorgen voor de muzikale ondersteuning. Elke afstand is een aparte ronde en wordt per km aangeduid, er zijn drinkposten bij iedere 5 km.

 • Plaats:Soerendonck, gem. Cranendonck (NB) (NB)
 • Afstanden:scholierenloop (400m, 800m, 1200m), 5 km, kwart marathon, halve marathon marathon
Meer info
Bridge to Bridge Arnhem
zondag 15 sep 2019

Rabo Bridge to Bridge Arnhem

Dit jaar staat de Rabo Bridge to Bridge in het teken van 75 Jaar Slag om Arnhem. Op zaterdag 14 september vindt de Airborne Freedom Trail plaats (reeds uitverkocht) en op zondag 15 september staat de Rabo Bridge to Bridge op de kalender.

Run to Remember Freedom

Deze evenementen staan in het teken van ‘Run to Remember Freedom’, het vieren van de vrijheid en de  Slag om Arnhem levend houden. De organisatie zal tijdens deze bijzondere 34ste editie de historische plekken waar de route langs loopt nóg meer benadrukken.

Vrijheid Blijheid

Al enkele jaren maakt ‘Vrijheid Blijheid’ onderdeel uit van de Rabo Bridge to Bridge. Deelnemers en bezoekers kunnen historische legervoertuigen bewonderen en ook meerijden, er staat een klimwand van de rode baretten, een tokkelbaan, er is live muziek en nog veel meer. Deelnemen aan ‘de Bridge’ is daarmee veel meer dan alleen hardlopen!

De Bridge to Bridge kent diverse afstanden. Ook zijn Blindrunners en hun buddies, wheelers en handbikers zeer welkom! Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.bridgetobridge.nl.

 • Plaats:Arnhem (GD)
 • Afstanden:Kidsrun - 5 km - 10 km - 16,1 km
Meer info
The Hague Peace Night Run
vrijdag 20 sep 2019

The Hague Peace Night Run

The Hague Peace Night Run is de opvolger van de Vredesloop. Een laagdrempelige loopbelevenis zonder tijdregistratie. Het wordt een fantastische tocht van 8,5 kilometer door een sprookjesachtig, verlicht Den Haag.

Hardlopen voor UNICEF

Tijdens The Hague Peace Night Run vieren we dat we in vrijheid en vrede kunnen leven. Helaas is vrede niet overal aan de orde. Met deze reden is de samenwerking met UNICEF ontstaan, zodat alle deelnemers samen kunnen lopen en geld inzamelen voor miljoenen kinderen die op de vlucht zijn voor bijvoorbeeld oorlog en geweld. Velen doen dat alleen. Ze maken een gevaarlijke reis, waarbij ze niet zelden het slachtoffer worden van misbruik, berovingen en geweld. Deelnemers kunnen zelf een donatie doen bij de inschrijving voor het evenement. Ook is er de mogelijkheid om een actiepagina aan te maken via het platform van UNICEF.
 • Plaats:Den Haag (ZH)
 • Afstanden:8,5 km

Meer info
zaterdag 05 okt 2019
zondag 06 okt 2019
zondag 13 okt 2019

Bank of America Chicago Marathon (USA)

Eén van de Big Six Marathons, drie in het voorjaar en drie in het najaar:

Tokyo: eind februari | www.marathon.tokyo
Boston: medio april | www.baa.org
Londen: medio/eind april | virginmoneylondonmarathon.com

Berlijn: meestal de laatste zondag van september | www.bmw-berlin-marathon.com
Chicago:  half oktober | www.chicagomarathon.com
New York: eerste zondag van november | www.tcsnycmarathon.org

De Amerikaanse Jillian Anderson schreef een uitgebreide gids over trainen voor een marathon.  Deze is gratis te bekijken op: https://www.sport-fitness-advisor.com/marathon-training.html

 • Plaats:Chigago (USA)
 • Afstanden:marathon

Meer info
zondag 20 okt 2019

TCS Amsterdam Marathon

Wil je jouw perfecte Amsterdam Marathon lopen?

Bereid je dan voor op de Amsterdam Marathon met hulp van de Run8-videotraining.

Samen met Run8 biedt Keep-on-Running.nl de marathontraining aan met instructies en uitleg op video door hardlooptrainer Dave Baars. Door middel van video’s en e-mails krijg je training van Dave. Hij leert je hoe je je training op een goeie manier opbouwt. En hoe je gemotiveerd blijft tot het eind.

Instructievideo

 • Plaats:Amsterdam (NH)
 • Afstanden:8 km - halve marathon - hele marathon
Meer info
zondag 10 nov 2019
zondag 10 nov 2019

Athens Marathon Athene (Griekenland)

In 490 BC…

…the first battle for democracy was fought at the Greek village of Marathon. Though overwhelmingly out numbered by an invading Persian Army, the citizen-soldiers of Athens prevailed and in so doing allows the first democracy to be established and preserved the classical Greek way of life that became the foundation of western civilization.Legend has it that, when the battle was won, the Athenian messenger Phidippides ran twenty-four miles to Athens, carrying news of that stunning victory. The modern marathon commemorates this feat.

 • Plaats:Athene (Griekenland)
 • Afstanden:5 km - 10 km - marathon
Meer info
zaterdag 16 nov 2019

Springendalloop Ootmarsum

De Ootmarsumse Lopersclub organiseert op zaterdag 16 november alweer de achste editie van de Springendalloop. Deze natuurloop door het prachtige Springendal is al niet meer weg te denken van de hardloopagenda in Twente.

Hoeve Springendal

De loop heeft een geheel eigen karakter, het te lopen geaccidenteerde parkoers loopt door heide- en bosgebied in het natuurgebied Het Springendal. De startlocatie bij Hoeve Springendal is natuurlijk ook zeer fraai. De familie Brunninkhuis biedt al vanaf het eerste jaar  aan OLC’93 de gelegenheid om de prachtige Hoeve Springendal als start- en finishlocatie te mogen gebruiken.

Het ‘nieuwe’ lopen

Sinds het ontstaan van de Springendalloop is de inschrijving van de maximale aantal deelnemers (500) binnen een paar dagen volgeboekt. Het event is een treffend voorbeeld van het ‘nieuwe’ lopen. Waar in de jaren ’80/’90 vooral een snel en vlak parkoers heel populair was, gaat nu een groot deel van het loperslegioen voor wedstrijden in en door fraaie natuurgebieden. Het genieten en presteren wordt nu gecombineerd.

‘Het is een genot om door het bos met zijn fraaie herfstkleuren te mogen rennen’

De ruim 500 deelnemers kunnen kiezen tussen de 5, 10 en 15 kilometer. De lopers van de 10 en 15 kilometer lopen ook langs de Kleine en Grote Bronnen en langs de Springendalse beek. Het is een genot om door het bos met zijn fraaie herfstkleuren te mogen rennen. Na afloop van de loop, is het tijd om met alle andere lopers te genieten van een Bratwurst, een Bokbiertje of een Gluhwein.

 • Plaats:Ootmarsum (OV) (OV)
 • Afstanden:5 km - 10 km - 15 km
Meer info
zondag 24 nov 2019

Lanzarote International Running Challenge Puerte del Carmen (Canarische Eilanden)

24.11 – 27.11.2019

A classic event that has risen in popularity over the last twenty years to become a firm favorite. The Challenge is comprised of four races taking place on four consecutive days, over various terrains and distances. The event attracts runners from all over Europe, for competition but also to enjoy a fun, social atmosphere.

 • Plaats:Puerto del Carmen (Lanzarote, Canarische Eilanden)
 • Afstanden:kidsrun - 5 km - 10 km - 13 km - 21 km
Meer info
maandag 30 dec 2019