De leukste lopen 2020/2021

Deze hardloopkalender biedt je een actueel overzicht van de leukste lopen in binnen- en buitenland. Van grote marathons en bijzondere loopevents in de wereld tot en met kleinschalige lopen in je eigen regio. Wandel er rustig doorheen en kies de loop die bij jou past. Uitdagingen in alle soorten en maten. Voor beginners, doorlopers, vrijlopers en ultralopers. We wensen je veel loopplezier!

zaterdag 06 mrt 2021

3BergenLOOP

De 3bergenLOOP is een goed georganiseerd kleinschalig hardloopevenement door de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. De parcoursen gaan over fietspaden en onverharde (bos)paden. Het aantal deelnemers is maximaal 1500, verdeeld over de drie afstanden. Wacht dus niet te lang met inschrijven, want vol=vol. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er een kidsrun. Afhankelijk van de leeftijd lopen de kids 750 m of 1500 m. Start en finish zijn op vakantiepark RCN Het Grote Bos. Deelnemers waarderen deze loop vooral vanwege de mooie omgeving, de gezellige sfeer en de goede organisatie.

 • Plaats:Driebergen (UT) (UT)
 • Afstanden:1 rondje (4 t/m 6 jaar) - 2 rondjes (7 t/m 12 jaar) - 6 km - 12,5 km - 21,1 km
Meer info
vrijdag 26 mrt 2021
zondag 28 mrt 2021

De Zestig van Texel

De eerste Zestig van Texel vond plaats op 1 april 1991. Dat het geen grap was blijkt uit het feit dat op zondag 28 maart 2021 alweer de zestiende Zestig van Texel gepland staat. De loop is bedacht door ultraloper Jan Knippenberg (zie ook de aflevering van Andere Tijden Sport uit 2015). Hij vond dat er wel genoeg marathons in Nederland waren. Omdat zestig kilometer voor sommige ultralopers nog wat te kort was werd in 1993 de 120 kilometer geïntroduceerd. Vooral de 4 x 15 kilometer estafette maakt de loop toegankelijk voor iedere loper of loopster. Al met al een zeer avontuurlijke manier om Texel in al zijn facetten te ontdekken!

 • Plaats:Veerhaven Texel (NH) (NH)
 • Afstanden:60 km - 120 km - 4 x 15 km estafette
Meer info
zondag 11 apr 2021

NN Mission Marathon Hamburg

Op 11 april a.s. starten honderd elitelopers, onder wie zeven Nederlanders*, op de NN Mission Marathon Hamburg, de enige grote marathon dit voorjaar. De inzet: de olympische limiet (2:11.30) en een ticket voor de marathon in Tokio komende zomer. Onder de deelnemers ook de olympisch kampioen en wereldrecordhouder (2:01.39), Eliud Kipchoge.

In totaal mogen er drie Nederlandse atleten starten in Tokio. Abdi Nageeye is al zo goed als zeker van de Spelen, hij liep 2:06.17 en is Nederlands recordhouder. Bart van Nunen liep 2:10.16, Björn Koreman 2:11.07 en Frank Futselaars 2:11.30(!).

*Dit zijn: Björn Koreman, Mohammed Ali, Roy Hoornweg, Frank Futselaar, Benjamin de Haan, Jill Holterman, Bo Hummels.

 

 • Plaats:Hamburg (DU)
 • Afstanden:marathon
Meer info
zaterdag 17 apr 2021

Bouw Logistics Halve van Nijkerk

De Bouw Logistics Halve van Nijkerk is voortgekomen uit het mooie loopevenement dat tijdens de viering van ‘600 jaar stadsrechten’ in 2013 is georganiseerd. Start en finish zijn gesitueerd in het historische centrum van Nijkerk. De start vindt plaats vanaf het vernieuwde Molenplein, de finish is op het door horeca en terrasjes omringde Plein. Langs de route zijn diverse gezellige supporterspunten, zoals bij de doorkomst in Nijkerkerveen en bij De Brink in Nijkerk. En elk jaar komen er meer bij… De Bouw Logistics Halve van Nijkerk maakt onderdeel uit van het Rabobank Randmerencircuit en Run#033.

 • Plaats:Nijkerk (GE) (GD)
 • Afstanden:1,2 km - 2 km - 5 km - 10 km - halve marathon

Meer info
zondag 18 apr 2021

Enschede Marathon

“Geniet van jouw vooruitgang”

Enschede Marathon was in 1947 de allereerste marathon van Nederland. Als loper maak je dus deel uit van een geweldige loopgeschiedenis. Door de jaren heen is het parcours sneller geworden en de verzorging optimaal. Met start en finish in hartje Enschede, via Roombeek, het mooie Twentse landschap, Lonneker en Universiteit Twente (UT). Enschede Marathon is meer dan een marathon alleen. We werken samen met hightech partners uit de regio, jaarlijks zijn er twee congressen i.s.m. UT en Roessingh Research & Development en er zijn clinics voor een optimale voorbereiding door trainers en topatleten als Ingrid Prigge en Marti ten Kate.

Foto: Patrick Scholing, winnaar 2019 Geart Jorritsma

 • Plaats:Enschede (OV) (OV)
 • Afstanden:KidsRun 1 km - FitRUN 5 km - CityRUN 10 km - halve marathon - marathon - CompanyRUN

Meer info
zaterdag 08 mei 2021

Leiden Marathon

Bij het plaatsen van deze tekst is nog niet bekend of alle omstandigheden in mei 2021 weer normaal zijn. In dat geval is er in het weekend van 8 en 9 mei weer gewoon een ouderwets gezellige Leiden Marathon vanuit de mooie historische binnenstad van Leiden naar dat fraaie Groene Hart. Wat het coronavirus ook veroorzaakt, de identiteit en sfeer in Leiden en regio blijven gelijk. En bij de finish brandt de Marathon Vlam die door meer dan 200 lopers hardlopend uit het Griekse plaatsje Marathon is gehaald (je kunt nog meedoen!). De Leiden Marathon is daarmee de allereerste marathon in de wereld die dat (3.200 kilometer) hardlopend heeft gedaan.

 • Plaats:Leiden (ZH) (ZH)
 • Afstanden:2 km - 10 km - 21 km - 42 km
Meer info
zondag 17 okt 2021

TCS Amsterdam Marathon

IJs en corona dienende vindt de 45ste editie van de TCS Amsterdam Marathon weer fysiek plaats op zondag 17 oktober 2021.

De inschrijving is nog niet geopend. Via de website kun je je aanmelden voor de Nieuwsbrief.

Stond je ingeschreven voor de editie van 2020? Dan blijft je startbewijs inclusief bestelde extra’s geldig voor de editie van 2021. Voordat de inschrijving opengaat, informeert de organisatie je per e-mail hoe je je oude startbewijs kunt omzetten naar de editie van 2021.

 • Plaats:Amsterdam (NH) (NH)
 • Afstanden:TCS 8 km - Mizuno Halve marathon - TCS Marathon
Meer info