De leukste lopen 2020/2021

Deze hardloopkalender biedt je een actueel overzicht van de leukste lopen in binnen- en buitenland. Van grote marathons en bijzondere loopevents in de wereld tot en met kleinschalige lopen in je eigen regio. Wandel er rustig doorheen en kies de loop die bij jou past. Uitdagingen in alle soorten en maten. Voor beginners, doorlopers, vrijlopers en ultralopers. We wensen je veel loopplezier!

Zorgspecialist Grachtenloop
vrijdag 03 jul 2020

SportSupport ZomerRun | De Zorgspecialist Grachtenloop

DOE MEE AAN DE SPORTSUPPORT ZOMERRUN | DE ZORGSPECIALIST GRACHTENLOOP EN WIN MOOIE PRIJZEN

Jij kunt nu meedoen aan de unieke online editie van de De ZorgSpecialist Grachtenloop! Registreer je en loop ergens tussen 2 juni en 31 juli de 5 of 10 kilometer, of doe mee aan de 1km KidsRun. Je mag dus in die twee maanden starten waar en wanneer je wilt. Daarnaast zoek je jouw eigen parcours uit. Dat kan overal zijn, in Haarlem of in Drenthe, Friesland, Utrecht, zolang je er maar mag hardlopen.

De ZorgSpecialist Grachtenloop heeft een enorm prijzenpakket. Niet alleen voor de winnaars, maar iedere deelnemer maakt hier kans op. Van sporthorloges, 361 kledingpakketten, SOS Hydration sportdrankpakket, sportjuwelen tot aan dinerbonnen. Allemaal in samenwerking met onze partners!

 • Plaats:Overal in Nederland
 • Afstanden:1 km kidsrun - 5 km - 10 km

Meer info
dinsdag 01 sep 2020
donderdag 10 sep 2020

Virtuele Run voor het Babyhuis

Ter ere van de opening van het 3e Babyhuis in Leiden bedachten de organisatoren de Virtuele Run voor het Babyhuis. Doe je ook mee? Vanaf zaterdag 1 augustus 2020 loop jij op een eigen gewenst tijdstip, een zelf uitgekozen route en een zelf gekozen afstand. Deze afstand leg je hardlopend af. Is hardlopen niet haalbaar voor jou? Dan mag je hem uiteraard ook wandelend, fietsend, paardrijdend, skeelerend, etc. afleggen! Er is geen tijdslimiet of minimale afstand, maar wees creatief! Daag jezelf een beetje uit.

Inschrijven kost € 14,50, daarvoor ontvang je een unieke Babyhuismedaille, een digitaal startnummer en je maakt ook nog eens kans op te gekke prijzen!

Schrijf je dan nu snel in via deze button!

Wat is het Babyhuis?

Het Babyhuis geeft onderdak, begeleiding en waar nodig behandeling (hulp) aan moeders en hun baby’s wanneer het wenselijk is dat de zorg voor de baby tijdelijk overgenomen wordt. Opvang in het Babyhuis kenmerkt zich als een liefdevolle opvang in een warme omgeving waar respect is voor elkaar.

Het Babyhuis biedt een hulpprogramma dat aansluit op wat de moeder nodig heeft. De begeleiding in het Babyhuis maakt dat de ouder zich steviger voelt staan, zelfverzekerder wordt en meer kan genieten van het contact met haar baby. Het Babyhuis biedt tijdelijk ook plek voor de baby alleen, ouders zijn dan overdag wel intensief betrokken bij de verzorging van hun kindje. Het Babyhuis werkt aan een veilige toekomst voor moeder en kind.

 • Plaats:Leiden (ZH) (ZH)
Meer info
zondag 13 sep 2020

Menzis Singelloop Enschede

Goed nieuws! De online inschrijving voor de Menzis Singelloop op 13 september is geopend. Wie wil deelnemen, moet er snel bij zijn: de limiet is vastgesteld op 2.500 deelnemers. Om de Singelloop binnen de geldende richtlijnen op een verantwoorde wijze te kunnen organiseren, is in overleg met de Veiligheidsregio Twente en Gemeente Enschede gekozen voor een aangepaste vorm van het evenement. Op deze wijze kan er tóch een prachtig rondje singels voor hardlopers georganiseerd worden, waarbij start en finish zoals gebruikelijk in het Volkspark is. De Singelloop vindt plaats op zondag 13 september.

Inschrijven (vol = vol)

Er kan uitsluitend online ingeschreven worden via deze site. Na-inschrijven is dit jaar niet mogelijk. Startnummers worden thuisgestuurd. Bij inschrijving garanderen deelnemers gezond te zijn én verklaren zij op de dag van de Singelloop uitsluitend deel te nemen als ze geen gezondheidsklachten hebben, die overeen kunnen komen met COVID-19 gerelateerde klachten.

Gespreid starten tussen 09:00 en 11:15 uur

De Singelloop wordt dit jaar naar de zondagochtend verplaatst. Deelnemers starten in tijdslots van 30 minuten tussen 09:00 en 11:15 uur en kiezen bij inschrijving het tijdslot dat bij hun verwachte prestatie past. Per tijdsblok starten maximaal 500 lopers. Iedere vijf seconden gaan drie deelnemers het parcours op, waardoor op de singels en na de finish voldoende afstand gehouden kan worden. Na afloop wordt het klassement op basis van de netto tijden gepubliceerd. Voor de lopers met wedstrijdlicentie is de Singelloop een wedstrijd, prijzen worden echter niet fysiek uitgereikt op een podium.

Maximale onderlinge ruimte

Het Volkspark en de Enschedese singels bieden veel ruimte om deelnemers op een verantwoorde manier te laten deelnemen. Door een geheel nieuwe indeling van het Volkspark kan er voldoende doorstroming en maximale ruimte onderling gewaarborgd worden: zo wordt de 1,5 m in de startvakken gemarkeerd, is er geen terrein met horeca, Sportzone, Kidszone, springkussens en andere activiteiten, worden de start- en finishstraat van elkaar gescheiden en worden looproutes naar en in het park aangepast. Daarnaast is het finishplein vele malen ruimer opgezet dan andere jaren.

Publiek langs parcours

Het Volkspark is op 13 september even het domein van de lopers. Supporters die graag iemand willen aanmoedigen, kunnen dit langs het parcours doen. Op een parcours met een lengte van iets meer dan 8 km is er voldoende ruimte om 1,5 m afstand te houden van elkaar. De gespreide starts bevorderen bovendien dat het publiek verspreid aanwezig is op het parcours. Woesthuis: “Supporters staan er echt voor hún bekende. Als je weet in welk tijdslot degene die je aanmoedigt is gestart, ga je er rond die tijd staan en blijf je veelal niet drie uur lang supporteren.”

Er vinden dit jaar geen Kidsrun en Dubbel Mijl plaats.

 • Plaats:Enschede (OV)
 • Afstanden:Menzis Singelloop 5 em (8 km) - Djopzz Bedrijvenloop 5 em (8 km)
Meer info
zondag 27 sep 2020
zondag 27 sep 2020
zondag 27 sep 2020
zondag 27 sep 2020

SportSupport ZomerRun | Teva Halve van Haarlem

DOE MEE AAN DE SPORTSUPPORT ZOMERRUN  | TEVA HALVE VAN HAARLEM EN WIN LEUKE PRIJZEN

Jij kunt nu meedoen aan de unieke online editie van de Teva Halve van Haarlem! Registreer je en loop ergens tussen 1 augustus en 30 september de 5, 10 of 21,1 km, of laat je kinderen meedoen de 1km KidsRun. Je mag dus in die twee maanden starten waar en wanneer je wilt. Daarnaast zoek je jouw eigen parcours uit. Dat kan overal zijn, in Haarlem of in Drenthe, Friesland, Utrecht, zolang je er maar mag hardlopen.

De Teva Halve van Haarlem heeft een enorm prijzenpakket. Niet alleen voor de winnaars, maar iedere deelnemer maakt hier kans op. Van sporthorloges, 361 kledingpakketten, SOS Hydration sportdrankpakket, sportjuwelen tot aan dinerbonnen. Allemaal in samenwerking met onze partners!

 • Plaats:Overal in Nederland
 • Afstanden:1 km kidsrun - 5 km - 10 km - halve marathon
Meer info
zondag 11 okt 2020

Bank of America Chicago Marathon (USA)

Eén van de Big Six Marathons, drie in het voorjaar en drie in het najaar:

Tokyo: eind februari | www.marathon.tokyo
Boston: medio april | www.baa.org
Londen: medio/eind april | virginmoneylondonmarathon.com

Berlijn: meestal de laatste zondag van september | www.bmw-berlin-marathon.com
Chicago:  half oktober | www.chicagomarathon.com
New York: eerste zondag van november | www.tcsnycmarathon.org

De Amerikaanse Jillian Anderson schreef een uitgebreide gids over trainen voor een marathon.  Deze is gratis te bekijken op: https://www.sport-fitness-advisor.com/marathon-training.html

 • Plaats:Chigago (USA)
 • Afstanden:marathon

Meer info
zondag 18 okt 2020

TCS Amsterdam Marathon

Wil je jouw perfecte Amsterdam Marathon lopen?

Bereid je dan voor op de Amsterdam Marathon met hulp van de Run8-videotraining.

Samen met Run8 biedt Keep-on-Running.nl de marathontraining aan met instructies en uitleg op video door hardlooptrainer Dave Baars. Door middel van video’s en e-mails krijg je training van Dave. Hij leert je hoe je je training op een goeie manier opbouwt. En hoe je gemotiveerd blijft tot het eind.

Instructievideo

 • Plaats:Amsterdam (NH)
 • Afstanden:8 km - halve marathon - hele marathon
Meer info