Terug naar overzicht

Menzis Singelloop Enschede

Goed nieuws! De online inschrijving voor de Menzis Singelloop op 13 september is geopend. Wie wil deelnemen, moet er snel bij zijn: de limiet is vastgesteld op 2.500 deelnemers. Om de Singelloop binnen de geldende richtlijnen op een verantwoorde wijze te kunnen organiseren, is in overleg met de Veiligheidsregio Twente en Gemeente Enschede gekozen voor een aangepaste vorm van het evenement. Op deze wijze kan er tóch een prachtig rondje singels voor hardlopers georganiseerd worden, waarbij start en finish zoals gebruikelijk in het Volkspark is. De Singelloop vindt plaats op zondag 13 september.

Inschrijven (vol = vol)

Er kan uitsluitend online ingeschreven worden via deze site. Na-inschrijven is dit jaar niet mogelijk. Startnummers worden thuisgestuurd. Bij inschrijving garanderen deelnemers gezond te zijn én verklaren zij op de dag van de Singelloop uitsluitend deel te nemen als ze geen gezondheidsklachten hebben, die overeen kunnen komen met COVID-19 gerelateerde klachten.

Gespreid starten tussen 09:00 en 11:15 uur

De Singelloop wordt dit jaar naar de zondagochtend verplaatst. Deelnemers starten in tijdslots van 30 minuten tussen 09:00 en 11:15 uur en kiezen bij inschrijving het tijdslot dat bij hun verwachte prestatie past. Per tijdsblok starten maximaal 500 lopers. Iedere vijf seconden gaan drie deelnemers het parcours op, waardoor op de singels en na de finish voldoende afstand gehouden kan worden. Na afloop wordt het klassement op basis van de netto tijden gepubliceerd. Voor de lopers met wedstrijdlicentie is de Singelloop een wedstrijd, prijzen worden echter niet fysiek uitgereikt op een podium.

Maximale onderlinge ruimte

Het Volkspark en de Enschedese singels bieden veel ruimte om deelnemers op een verantwoorde manier te laten deelnemen. Door een geheel nieuwe indeling van het Volkspark kan er voldoende doorstroming en maximale ruimte onderling gewaarborgd worden: zo wordt de 1,5 m in de startvakken gemarkeerd, is er geen terrein met horeca, Sportzone, Kidszone, springkussens en andere activiteiten, worden de start- en finishstraat van elkaar gescheiden en worden looproutes naar en in het park aangepast. Daarnaast is het finishplein vele malen ruimer opgezet dan andere jaren.

Publiek langs parcours

Het Volkspark is op 13 september even het domein van de lopers. Supporters die graag iemand willen aanmoedigen, kunnen dit langs het parcours doen. Op een parcours met een lengte van iets meer dan 8 km is er voldoende ruimte om 1,5 m afstand te houden van elkaar. De gespreide starts bevorderen bovendien dat het publiek verspreid aanwezig is op het parcours. Woesthuis: “Supporters staan er echt voor hún bekende. Als je weet in welk tijdslot degene die je aanmoedigt is gestart, ga je er rond die tijd staan en blijf je veelal niet drie uur lang supporteren.”

Er vinden dit jaar geen Kidsrun en Dubbele Mijl plaats.

Plaats:
Enschede
Afstanden:
Menzis Singelloop 5 em (8 km) - Djopzz Bedrijvenloop 5 em (8 km)
Deelnemers:
1.001 - 5.000
Website:
http://www.singelloop-enschede.nl