Terug naar overzicht

Rokjesdagloop / Walk4MS Amsterdam

Nu ook voor mannen – met of zonder rokje!

Komende zondag is het alweer zo ver. Op 31 maart vindt de 8e editie van de Rokjesdagloop in Amsterdam plaats. Een vrolijke run waarbij zo’n 1.000 deelnemers met of zonder rokjes, 5 km of 10 km afleggen in de mooie omgeving van Amsterdam. Maar ook voor niet-hardlopers is het mogelijk om mee te doen, namelijk met de Walk4MS. Een wandelparcours die de afstanden 5 km, 10 km en 15 km kent. Nieuw is dat nu ook mannen mee mogen doen. Dit in aanloop naar volgend jaar als de naam wordt omgedoopt in Run4MS.

Rokjesdagloop en Walk4MS

Het evenement is een ode aan de lente. Lekker buiten bewegen – hardlopen of wandelen – samen actie voeren voor de strijd tegen de zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS) en er met elkaar een geweldige dag van maken. Iedereen krijgt bij de finish die meer dan verdiende unieke medaille. De hele dag is er van alles te beleven rondom het start- en finishgebied. Er is muziek, er kan lekker gegeten worden, er zijn masseurs aanwezig, kortom voor ieder wat wils! Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 30 maart 17.00 uur via www.rokjesdagloop.nl.

Van Rokjesdagloop…

In 2011 werd de eerste editie van de Rokjesdagloop georganiseerd, een ladiesrun als ode aan wijlen Martin Bril en de lente. De Rokjesdagloop is inmiddels sterk verbonden met Stichting MS Research en ook al een aantal jaar uitgebreid met wandelen, de Walk4MS. “We hebben gemerkt dat de naam Rokjesdagloop regelmatig verwarring schept,” aldus de organisatie. “Veelal verwacht men een soort van stiletto-run, op hoge hakken rennen door een winkelstraat, maar dat is zeker niet het geval! We zijn een serieus hardloop- en wandelevenement, waarbij plezier voorop staat, maar er ook aandacht is voor persoonlijke prestaties. We hebben voor de hardlopers tijdregistratie. Daarbij hebben we ook als doel om gelden op te halen voor Stichting MS Research geoormerkt voor het onderzoek van het MS Centrum Amsterdam.”

… naar Run4MS

Volgend jaar zal de naam Rokjesdagloop omgedoopt worden naar de Run4MS. Dit is om de verwarring omtrent de naam ‘Rokjesdagloop’ te voorkomen. Het evenement is voortaan dus voor vrouwen én mannen en met de nieuwe naam wordt dit voor iedereen duidelijk. Dit jaar blijft het evenement wel bij zijn originele naam. De veranderingen worden pas toegepast bij de volgende editie. De Rokjesdagloop staat echter ook dit jaar al voor iedereen open die mee wil doen! Bij de Rokjesdagloop is iedereen welkom, met of zonder rok!

Voor meer informatie: www.rokjesdagloop.nl

Plaats:
Amsterdam
Afstanden:
5 km - 10 km (hardlopen) + 5 km - 10 km - 15 km (wandelen)
Deelnemers:
1.001 - 5.000
Website:
http://rokjesdagloop.nl

Schrijf een review