Terug naar overzicht

Two Rivers Marathon Zaltbommel

De Maas en de Waal vormen het decor van 42 bijzondere kilometers door de Bommelerwaard. De Two Rivers Marathon is een marathon in hartje Nederland. De route gaat door de Bommelerwaard met 42 kilometer over de prachtige dijken van de Waal en de Maas. Op 6 februari 2022 de zevende editie!

Voorbereiding op het seizoen

De Two Rivers Marathon is het kleine broertje van de Two Oceans Marathon die met Pasen in Kaapstad gelopen wordt. De Two Rivers Marathon kun je zien als de ideale voorbereiding op deze wereldberoemde race. Two Rivers Marathon wordt jaarlijks gehouden in de eerste week van februari en is uniek vanwege zijn sfeer. Gemoedelijk, persoonlijk en gezellig. Dit wordt bijzonder door de deelnemers gewaardeerd. De bier en braai na de finish zijn legendarisch!

Waal en Maas

Het start- en finishgebied van de marathon bevindt zich in de fraaie binnenstad van Zaltbommel. Daartussenin ruim 40 kilometer over de dijken langs de Waal en de Maas. Het grootste deel van de route heb je deze rivieren ook daadwerkelijk aan je zijde.

Omgevingsinformatie

De Bommelerwaard heeft genoeg moois om aan jouw marathon een extra dag te plakken. De prachtige binnenstad van Zaltbommel met de Maartenskerk, het Maarten van Rossum museum en alle winkels en horeca. Bezoek de kastelen van Loevenstein en Ammersoyen en verken de prachtige uiterwaarden bij Hurwenen, het Munnikenland en de Zandmeren.

Foto: Gijs van Tuijl

Facebook

Instagram

Plaats:
Zaltbommel (GE)
Afstanden:
halve marathon - marathon
Deelnemers:
501 - 1.000
Start inschrijving:
vrijdag 1 oktober 2021
Website:
https://tworiversmarathon.nl