Hardlopen Halve Marathon Texel

Hardlopen op Texel: doen!

Op Texel zien we het hele jaar door veel sportieve lopers hun rondje over het strand, in het bos of door de polder maken. Natuurlijk kun je op Texel op heel veel plekken heerlijk en op eigen gelegenheid hardlopen, maar je kunt ook meedoen aan één van de grotere hardloopevenementen.

We hebben de grootste evenementen voor je op een rijtje gezet:

Halve marathon Texel

Elk jaar in september wordt de Texel Halve Marathon georganiseerd. De Halve Marathon staat bekend om de bijzondere start vanaf de veerboot. Deze loop is geliefd bij honderden hardlopers. Naast de halve marathon is er ook een loop van 10 en 6 kilometer.

Texeltrail

De TexelTrail wordt jaarlijks in februari gehouden. Het is een uitdagende looptocht door het ruige duingebied van Texel. Het parcours is nagenoeg geheel onverhard en voert over een ondergrond van zand, gras en modder.

Halve Marathon De Waal

In maart vindt de Halve Marathon van De Waal plaats. Deze wedstrijd over 10, 6 of 21,1 kilometer, voert de deelnemers via de mooiste weggetjes door het poldergebied bij het dorpje De Waal. Een groeiend aantal deelnemers ontdekt deze gezellige, kleinschalige hardlooptocht.

Zestig van Texel

Ervaren hardlopers kijken er ieder jaar naar uit: de Zestig van Texel. De zogenoemde ultralopers kunnen op Tweede Paasdag hun krachten meten door over een afstand van 60 en zelfs 120 (!) kilometer het eiland te verkennen. De beste ultralopers weten de 120 kilometer in minder dan tien uur af te leggen.

Kijk voor verblijfsinformatie op www.texelnet.nl